Gelderse Vallei

Familie verongelukte zusjes 'volledig uit lood geslagen'

Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © Persbureau Heitink
STOUTENBURG-NOORD - De familie van de twee meisjes die zaterdag om het leven kwamen bij een ongeluk met een spookrijder op de A1 bij Hoevelaken, is "volledig uit het lood geslagen". Dat zeggen ze in een verklaring die is verspreid door Namens de Familie, onderdeel van Slachtofferhulp Nederland.
"Het behoeft geen betoog dat er simpelweg geen woorden zijn te vinden om ons verdriet te beschrijven", is in de verklaring te lezen. De zusjes van 12 en 14 jaar overleden ter plekke aan hun verwondingen.
De ouders van de meisjes raakten zwaargewond. De politie meldde eerder dat ze in zorgelijke toestand zijn opgenomen in het ziekenhuis. Hoe het nu met hen gaat, is niet bekend. De familie zegt over hun medische situatie geen nadere mededelingen te doen, behalve als daar aanleiding voor is.
Het drama gebeurde op de snelweg tussen Barneveld en Amersfoort. De spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië, botste frontaal op de tegemoetkomende auto van het gezin uit Hilversum. De veroorzaker van het ongeval overleed later in het ziekenhuis.

'Veel liefde, steun en waardering'

De familie van het gezin laat weten in de afgelopen dagen "veel liefde, steun en waardering" te hebben ontvangen van onder meer de school van de meisjes, de werkgevers van de ouders, de politie en de burgemeester van Hilversum.
De naasten zeggen alles op alles te willen zetten om de twee meisjes een waardig afscheid te geven. "Daarnaast gaan onze zorgen uit naar onze dochter, zus en schoonzus Roelien en schoonzoon, broer en zwager Luuc. Zij hebben alle mogelijke steun nodig in deze onwerkelijke tijd."
De familie vraagt de media om met terughoudendheid en met respect voor de privacy van de familie over de zaak te berichten en om geen foto's van de twee meisjes te publiceren.