Gelderland

Warme en natte week op komst

Het wordt dit weekend zacht, maar wel is de verwachting dat er buien overtrekken.
Het wordt dit weekend zacht, maar wel is de verwachting dat er buien overtrekken. © ANP
De koude dagen met sneeuwvlokken en gladde wegen zijn voor even voorbij. De temperatuur schiet de komende tijd omhoog. Dit weekend halen we zelfs de dubbele cijfers en wordt het herfstachtig.
Waar het noorden van ons land de komende dagen nog een sneeuwbui kan krijgen, is het bij ons vooral regen wat de lok slaat. Het kwik ligt enkele graden boven het vriespunt. Het winterse weer laten we voorlopig even achter ons", zegt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.
Donderdag blijft de dag grotendeels droog en is ook de zon sporadisch te zien. Maar in de middag komt er opnieuw bewolking en gaat het vooral in de nacht naar vrijdag regenen. Daarna wordt het een stuk minder koud dan de voorgaande dagen, met maxima tussen 6 en 9 graden. Vrijdag trekt er een enkele bui voorbij. "De ochtend is nog droog, maar later op de dag valt er regen", aldus Van Bernebeek.

Warm weekend

"Veel meer regen zien we in het weekend", gaat hij verder. Dan is het voornamelijk bewolkt en er trekt regelmatig neerslag over met een stevige wind. "Het kan dit weekend op sommige plaatsen wel 12 graden, dus de echte winter is wel even uit zicht. Ook na het weekend blijf het zacht en wisselvallig, zegt Weerplaza. "Voorlopig lijkt echt zo zacht te blijven. Zelfs de eerste signalen richting de feestdagen zijn toch wel aan de zachte kant", verklapt hij vast. Een witte kerst is dus niet de verwachting? "Voorlopig niet", besluit hij.