Rijk van Nijmegen

Sinterklaas komt met peperdure sportwagen naar basisschool

Sinterklaas in zijn felgroene Lamborghini.
Sinterklaas in zijn felgroene Lamborghini. © Omroep Gelderland
BERGHAREN - Vol verwachting klopt het hart van de kinderen op Basisschool De Wingerd in Bergharen. Sinterklaas komt daar in een felgroene Lamborghini aangereden. "De staf gaat door het raam, geen probleem!", roept Piet enthousiast.
"Hier hebben we de 750 paarden van Sinterklaas die hij zichzelf cadeau heeft gegeven", vertelt Piet met een knipoog terwijl hij de motorkap van het racemonster opent. "Als er haast is kunnen we met 325 kilometer per uur van adres naar adres."

'Ozosnel had de slaap er nog niet uit'

Met de staf uit het raam komt de goedheiligman dinsdag in de vroege ochtend bij Basisschool De Wingerd aangereden. "Dit jaar had Ozosnel de slaap er nog niet uit. We hebben dan ook een drukke nacht achter de rug. Gelukkig wist Piet een alternatief!"
Het was volgens de Sint een uitdaging om fietsers in het dorp met de staf te ontwijken. Ook de hoge mijter moest af. Die kreeg een plekje op het bagagerekje. "Het grote boek paste gelukkig nog wel voor in de auto."
De Sint heeft de peperdure sportwagen in 2017 gekocht. Dat gebeurde op aanraden van Piet "Maar weet je wie er altijd mee weg is? Piet!", moppert onze bekende Spanjaard. De klas vol met kinderen begint te lachen. "Als we geen drempels op de weg hadden gehad, waren we hier binnen twee minuten geweest!", vervolgt Piet.
Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Lamborghini's staan nou niet echt bekend om een grote kofferbak. "De auto zit dan ook snel vol met pakjes! Ik heb assistentie nodig van de hulppieten", klinkt het.

Reacties van de kinderen

Joep vindt de aankomst van Sinterklaas heel erg leuk. "Ik weet eigenlijk helemaal niks van de auto, alleen dat die heel erg snel kan!" Ook Guus vindt de entree van de goedheiligman 'tof'. Hij hoopt dat de Sint hem vandaag een PlayStation 5 geeft. "Ik heb al een Nintendo Switch!" Lian heeft een simpelere wens: "Ik verwacht dat ik vandaag lekker pepernoten mag eten en niks anders hoef te doen!"
Kijk hoe de Sint aankomt in zijn Lamborghini:
Sint heeft zichzelf ook een cadeautje gegeven.