Liemers / Rivierengebied

Ook hier komt een brievenbus voor hemelpost

Iedereen die dat wil, kan post voor overleden dierbaren in de brievenbus achterlaten.
Iedereen die dat wil, kan post voor overleden dierbaren in de brievenbus achterlaten. © Pexels
ZEVENAAR - Op begraafplaats Rosorum in Zevenaar komt een brievenbus voor zogeheten hemelpost. Mensen die dat willen kunnen, daar post voor overledenen in doen. Dit helpt bij de rouwverwerking, blijkt uit onderzoek. In Gelderland zijn al op meer begraafplaatsen dit soort brievenbussen te vinden, onder meer in Elburg, Beuningen, Winssen, Weurt en Ewijk.
De brievenbus in Zevenaar is een wens van inwoner Mike Peters. Hij verloor in 2021 kort na elkaar zijn tweelingbroer en zijn moeder. Peters woonde zijn hele leven samen met zijn broer en moeder en vormde een hechte drie-eenheid met hen.

Post naar de hemel

In de brievenbus kunnen mensen een brief, kaart of tekening posten. De beheerder van de begraafplaats leegt de brievenbus regelmatig en bewaart de post ongeopend. Elk jaar op Allerzielen, dat is op 2 november, wordt tijdens een speciale bijeenkomst de post op een symbolische manier naar de hemel gestuurd. De plaatsing van de bijzondere brievenbus is op woensdag 13 december. Mike Peters draagt dan ook een gedicht voor aan zijn tweelingbroer en moeder.