liveblog | 5 december 2023

A50 dicht na ongeluk met meerdere voertuigen

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 december 2023, 18:00 uur
dinsdag 5 december 2023
18:00

A50 dicht na ongeluk

Op de A50 richting Emmeloord is vanmiddag net voorbij knooppunt Hattemerbroek een ernstig ongeluk gebeurd. Volgens Rijkswaterstaat zijn er meerdere voertuigen bij betrokken. Hulpdiensten zijn inmiddels ter plaatse. Details over het ongeluk zijn niet bekend.
De weg zit voorlopig nog volledig dicht voor onderzoek. Verkeer richting het noorden wordt omgeleid via de A28 en A32. Naar verwachting gaat de A50 rond middernacht weer open.
De plek van het ongeval
De plek van het ongeval © Rijkswaterstaat
17:55

Gewapende overval op verfwinkel

Verfwinkel De Voordeelmarkt in Nijmegen is dinsdagmiddag overvallen. Volgens omstanders is daarbij een vuurwapen gebruikt.
De gewapende overval aan de Sint Jacobslaan werd rond 17.30 uur gemeld. Volgens een 112-correspondent was de medewerkster naderhand in tranen. Het lijkt erop dat de vrouw alleen in de zaak was.
14:50

Harddrugs en cash gevonden in auto

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een grenscontrole een flinke hoeveelheid drugs gevonden. Een auto met daarin 'twee jongedames' werd op de A12 bij Babberich staande gehouden. De twee buitenlandse vrouwen vervoerden contant geld in euro's en hadden 'een behoorlijk gewicht in harddrugs' in hun auto. De vrouwen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.
In de auto lag een hoeveelheid contant geld.
In de auto lag een hoeveelheid contant geld. © politie Zevenaar
14:25

Fietser gewond in Arnhem

Bij een aanrijding op de Zevenaarseweg in Arnhem is een fietser gewond geraakt. De fietser werd geschept toen hij wilde oversteken ter hoogte van het kruispunt met de oude Zevenaarseweg. De fietser is voor controle naar een ziekenhuis vervoerd. 
De fietser raakte gewond bij de aanrijding.
De fietser raakte gewond bij de aanrijding. © Persbureau Heitink
14:20

Taakstraf voor brandstichting

Een 55-jarige man uit Arnhem heeft een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een taakstraf van 180 uur gekregen, omdat hij drie auto's in brand heeft gestoken. Dat gebeurde eind vorige maan in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost.
De auto’s bleken overgoten te zijn met een brandbare vloeistof. Tijdens het terugkijken van camerabeelden zag de politie een persoon lopen. Op de plaatsen waar deze persoon naartoe liep, waren even later vlammen en rook te zien.
De reclassering en de rechtbank maken zich zorgen, vanwege zijn vermoedelijke middelengebruik en zijn psychosociale functioneren. Net als de officier van justitie vindt de rechtbank een gevangenisstraf in deze situatie niet passend. De rechtbank wil voorkomen dat problemen rondom de man verergeren, mocht hij – vanwege het uitzitten van een celstraf – opnieuw dakloos raken. De rechtbank vindt het - zowel voor de maatschappij als voor de man zelf - belangrijk dat hij structuur, een zinvolle dagbesteding en hulpverlening krijgt.
13:13

Ongeluk in bocht A1 naar A30

Een automobilist is dinsdag met haar auto in de vangrail beland in de bocht van de A1 naar de A30. Dat gebeurde kort voor het middaguur. Hoe de vrouw van de weg af raakte is niet duidelijk. De auto raakte fors beschadigd, zelf hield de vrouw geen verwondingen over aan de botsing. Volgens een 112-verslaggever gaat het vaker mis op dit punt van de snelweg.
Het ongeluk gebeurde kort voor het middaguur.
Het ongeluk gebeurde kort voor het middaguur. © Persbureau Heitink