Achterhoek

Suzan & Freek trouwden stilletjes: 'Dat zie je steeds vaker'

Suzan en Freek
Suzan en Freek © ANP
GOCH - Intiem, niet te massaal en een verborgen parel. Dat zijn ingrediënten voor de locatie van een Traumhochzeit zoals die van Suzan & Freek afgelopen weekend in een oud klooster in het Duitse Goch, vlak over de grens bij Nijmegen.
"Steeds vaker zie je dat bekende mensen in het geheim op mooie plekken in het buitenland trouwen." Volgens weddingplanner Melanie Trummer willen ook bekende mensen dat hun huwelijksdag de mooiste dag van hun leven is. "Daar wil je geen pottenkijkers bij."

Meer dan een jaar geheim

De voorbereiding begint vaak anderhalf jaar van tevoren. Je moet dan locaties vastleggen. Italië is een geliefd land voor een huwelijk. "Daar is het meestal lekker weer en er zijn veel geweldig mooie locaties." Omdat de opdrachtgevers het feest geheim wil houden, schakelen ze een weddingplanner in. Die kan anoniem van alles vastleggen. De locatie, de muziek, de taart. Met leveranciers wordt dan ook afgesproken dat ze hun mondje dicht houden.

Buitenland? Niet per se

Volgens Melanie Trummer is een bruiloft met 150 mensen op een mooie locatie snel 25.000 euro. "Wil je je gasten laten slapen en bijvoorbeeld een hele trouwlocatie afhuren met meerdere soorten live muziek, dan loopt het snel op." Ook in Nederland zijn volgens de weddingplanner veel verborgen parels waar je in het huwelijksbootje kan stappen. "Je hoeft niet per se daarvoor naar het buitenland."
In het buitenland zijn bekende mensen vaak wat anoniemer. Bij het Duitse VVV, het touristinfo Goch hebben ze nog nooit van Suzan en Freek gehoord. "Wellicht hebben ze daarom voor een locatie net over de grens gekozen. In Klooster Graefenthal zijn vaker huwelijksfeesten, misschien vallen ze daar niet zo op." Omdat de locatie net over de grens is, zijn er vaker trouwfeesten vanuit Nederland. "De omgeving is hier prachtig, dus ik snap het wel!"