liveblog | 4 december 2023

Brand in woning • politieauto geramd

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 december 2023, 21:27 uur
21:27

Brand woning

In een woning aan de Breedsteeg in Culemborg is maandagavond brand uitgebroken. Het vuur brak rond 21.00 uur uit.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van een vrijstaande woning en werd opgeschaald naar grote brand. Ook twee hoogwerkers werden opgeroepen.
Volgens een fotoverslaggever is de woning echter grotendeels verwoest.
De brand in Culemborg brak uit in de schoorsteen.
De brand in Culemborg brak uit in de schoorsteen. © Persbureau Heitink
20:14

Verdachte ramt politieauto

De politie heeft maandagmiddag een man uit Wezep aangehouden na een achtervolging. De man had een ongeldig verklaard rijbewijs maar werd al rijdend gespot door agenten. Toen de man een stopteken kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De man zou door rood zijn gereden en ook over de stoep zijn gegaan.
De man verloor de controle over het stuur. Daarna heeft hij meerdere keren een politieauto met de achterkant van zijn auto geramd. De man sloeg vervolgens lopend op de vlucht en verschanste zich, maar gaf zich later toch over aan de politie. Er zijn geen gewonden gevallen.
Man ramt politie-auto
Man ramt politie-auto © Stefan Verkerk
15:44

A15 dicht

De A15 op de grens van Zuid-Holland richting Gelderland is deels dicht. Oorzaak is een brandende auto, aldus Rijkswaterstaat.
10:30

Ongeluk op stuk land in Pannerden

Op een stuk land aan de Renbaan in Pannerden heeft een arbeidsongeval plaatsgevonden. Eén persoon is daarbij ernstig gewond geraakt, laat een videocorrespondent weten. Het slachtoffer raakte gewond tijdens werkzaamheden in de landbouw.
Er kwam een traumahelikopter ter plaatste. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie wordt op de hoogte gebracht van het ongeval.
Het stuk land waar het ongeluk gebeurde is gelegen naast de brandweerkazerne. Gezien de weersomstandigheden is de brandweer gealarmeerd om een warme overdekte plek te zijn om de hulpverlening te kunnen uitvoeren.
Brand in woning • politieauto geramd
Brand in woning • politieauto geramd
06:51

File op A1 door ongeluk

Op de A1 bij Terschuur, tussen Apeldoorn en Amersfoort, is maandagochtend flinke vertraging ontstaan door een ongeluk. De linkerrijstrook is afgesloten, meldt Rijkswaterstaat. De vertraging is nu een uur.
Bij het ongeluk zijn meerdere voertuigen betrokken. Het is nog niet duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt. Hoe het kon gebeuren is nog niet bekend.
Update: De file is opgelost.
Er zijn meerdere voertuigen betrokken bij het ongeluk.
Er zijn meerdere voertuigen betrokken bij het ongeluk. © Persbureau Heitink
06:38

Brand in Barneveld

In Barneveld woedde maandagochtend rond 06.00 uur een felle brand bij een woning aan de Rooseveltstraat. Een carport en een schuur stonden volledig in brand. Vanwege de intensiteit van de brand zijn de omliggende huizen ontruimd door de politie en bij buren opgevangen.
De brandweer schaalde direct op naar middelband om meer eenheden ter plaatsen te krijgen. De ravage na de brand is enorm.
Een carport staat volledig in brand.
Een carport staat volledig in brand. © Persbureau Heitink