Rivierengebied

Dik inpakken en oppassen: de sneeuw komt eraan

De sneeuw komt eraan: dik inpakken
De sneeuw komt eraan: dik inpakken © ANP
TIEL - Vanaf zondag worden centimeters sneeuw én koude wind verwacht. Dat is dus dik inpakken en vooral oppassen geblazen als je naar buiten gaat, zeker met de auto. Het KNMI geeft code geel af en die waarschuwing geldt tot en met maandagmiddag.
Een gebied met sneeuw trekt vanaf het begin van de middag ons Rivierenland binnen en trekt dan verder noordoostwaarts de provincie in. De sneeuw verlaat het noordoosten aan het begin van de nacht naar maandag. Op veel plaatsen valt tot drie centimeter sneeuw en plaatselijk mogelijk vijf centimeter.

Voelt aan als nóg veel kouder

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan zondag goed alert te zijn en hun rijstijl aan te passen. KNMI geeft code geel af voor het hele land wegens de gladheid en KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval.
Wie naar buiten gaat kan zich maar beter warm aankleden. Want ook al ligt het kwik tijdens de sneeuwbuiten rond het vriespunt, door de wind voelt het aan als -3 en -7 graden Celsius.

Natte sneeuw maandag

Morgenochtend trekt er ook weer een gebied met natte sneeuw of sneeuw het land binnen. Dit gebied breidt zich geleidelijk uit over de rest van het land, alleen het noorden blijft tot aan het einde van de ochtend droog.
Maandagmiddag is het bewolkt en gaat het in het noorden sneeuwen, in de zuidelijke helft van het land gaat de neerslag over van sneeuw in regen. Maandagavond valt er alleen in het noorden nog sneeuw, en in de rest van het land regen.

Ochtendspits maandag?

Wat al dit weer maandagochtend voor de ochtendspits betekent? Vermoedelijk druk, denkt de ANWB, hoewel het daadwerkelijke weer natuurlijk wel in de loop van de dag nog even afgewacht moet worden.