liveblog | 3 december 2023

Brand bij afvalverwerker • politie vangt fraudeurs

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 3 december 2023, 22:10 uur
22:10

Politie vangt oplichters

De politie heeft dinsdag in Putten twee Amsterdammers (18 en 22) aangehouden. Zij worden verdacht van oplichting. Een 70-jarige vrouw in Putten werd slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Ze werd benaderd per mail om gegevens te updaten. Hierop werd ze gebeld en werd haar wijs gemaakt dat er een virus op haar smartphone zat.
De vrouw moest een app downloaden en haar telefoon en pinpas werden opgehaald. Dit alles bleek een zwendel. Er werd geld van haar rekening gestolen.
Een buurtbewoner zag echter het busje van de oplichters nabij de woning van het slachtoffer. De buurtbewoner noteerde het kenteken en schakelde de politie in. Zodoende kon de politie de verdachten achterhalen. Een van hen had het pasje van de vrouw nog bij zich.
20:40

School staat stil bij overlijden leerlingen

Het Comenius College in Hilversum staat maandagochtend stil bij het overlijden van twee leerlingen van 12 en 14 jaar, zegt burgemeester Gerhard van den Top tegen De Gooi- en Eemlander. Beide zusjes kwamen zaterdagavond om het leven op de A1 bij knooppunt Hoevelaken. De auto waarin ze zaten werd frontaal geraakt door een spookrijder, die ook werd gedood. De ouders van de omgekomen kinderen raakten zwaargewond.
"Maandagochtend vanaf half negen zal er uitgebreid op school worden stilgestaan bij wat er is gebeurd. Er zal Slachtofferhulp aanwezig zijn voor de leerlingen en de docenten. Ik zal er ook bij zijn. Vanaf twaalf uur 's middags ligt er bij de balie van de school een condoleanceboek klaar", zegt de burgemeester.
20:30

Politie zoekt winkeldieven

De politie in Zutphen heeft foto's verspreid van drie lieden die ze verdenken van winkeldiefstal. Wie een van de drie herkent, wordt verzocht zich te melden bij de politie.
17:55

Verkeershinder na ongeval

In Bennekom is zondagmiddag op de Doctor Willem Dreeslaan een ongeval gebeurd. Dit zorgt voor de nodige verkeershinder ter hoogte van een benzinestation.
Volgens een 112-fotograaf ter plaatse botste twee auto's op elkaar toen een van de voertuigen bij het pompstation wegreed. Naar de exacte toedracht wordt nog onderzoek gedaan. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn.
Een van de betrokken voertuigen.
Een van de betrokken voertuigen. © Persbureau Heitink
17:40

Politie vindt overleden persoon in Kekerdom

De politie heeft een overleden persoon aangetroffen in een woning aan de Vissersstraat in Kekerdom. Er wordt nog onderzocht of er sprake is van een misdrijf.
Hulpdiensten zijn aanwezig.
Hulpdiensten zijn aanwezig. © Persbureau Heitink
15:55

Wijkagent pakt afvaldumper

In Winterswijk heeft de politie een afvaldumper op heterdaad betrapt. Een burger wist de overtreder te melden, waardoor de politie hem kon bekeuren. De dader moet zelf de rommel opruimen.