Achterhoek

Indrukwekkend afscheid van verongelukte jongen (9)

Honderden mensen nemen in Gendringen afscheid van 9-jarige jongen.
Honderden mensen nemen in Gendringen afscheid van 9-jarige jongen. © Regio8
GENDRINGEN - Honderden mensen hebben vrijdag in Gendringen een erehaag gevormd voor de 9-jarige jongen die een week eerder omkwam bij een noodlottig ongeluk in Silvolde. Dorpsbewoners, klasgenoten en kennissen grepen het moment aan om op een indrukwekkende manier afscheid te nemen, meldt REGIO8.
In de ochtend was er eerst een dienst in Megchelen met enkele honderden belangstellenden. Veel kinderen hadden een eigen kussentje, zodat ze op de grond konden zitten bij de dienst.
Na de plechtigheid werd koers gezet naar de voormalige Christoffelschool in Gendringen, waar de jongen een hele tijd leerling was. Hier kregen belangstellenden ballonnen, de mensen verspreidden zich vervolgens langs de route van de rouwstoet.

'Geen woorden voor'

“Hij zat bij mijn dochter op school, we zijn hier dan ook samen uit respect. Het is echt verschrikkelijk wat er is gebeurd, voor het jongetje en de automobiliste. Ik heb er geen woorden voor”, zei een van de aanwezigen.
De route liep door het centrum van Gendringen, langs de kinderopvang, naar de begraafplaats aan de Staringstraat. De kist, vol tekeningen, werd gedragen door de belangrijkste mannen uit het leven van de jongen.