Achterhoek

Schaatspret duurt één ochtend, maar hopelijk morgen weer

Enkele vroege vogels die meteen het ijs op gingen zaterdag bij IJsvereniging Winterswijk
Enkele vroege vogels die meteen het ijs op gingen zaterdag bij IJsvereniging Winterswijk © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De marathon op natuurijs in Winterswijk mag dan wel zijn afgeblazen door de geringe vorst, maar de schaatsbaan in Winterswijk is zaterdagmorgen wel voor het eerst deze winter opengegaan voor schaatsfans.
Vrijwilligers van de Winterswijkse IJsvereniging hebben afgelopen nacht gezorgd voor een ijslaag van 7 millimeter. En dat is voldoende voor recreatieve schaatspret, meldt ijsmeester Auke Spijkstra.
En dus was het vanaf 08.30 uur schaatsen geblazen voor leden en belangstellenden. Om 12.30 uur is het weer gedaan met de pret omdat het ijs dan te dun is.

Komende nacht weer sproeien

Vrijwilligers van de sproeiploeg gaan komende nacht weer proberen om een laagje ijs toe te voegen. Als dat voldoende lukt, gaat de baan op zondagochtend om 08.30 uur weer open voor leden en belangstellenden. De ijslaag is dun, dus de baan zal niet de hele dag open blijven, meldt de verniging.
Zoals altijd geeft de ijsvereniging steeds met een stoplicht op de website aan of de baan open gaat. Er worden voor 2023-2024 geen lidmaatschapskaarten meer uitgereikt. Als de baan geopend is, krijgen leden toegang met een bewijs van hun contributiebetaling. Ook zijn er dagkaartjes te koop.
Kijk hier hoe de schaatsers de natuurijsbaan weer op gaan:
Natuurijsbaan in Winterswijk weer open