Stedendriehoek

Zwaarst denkbare vuurwerk gevonden in voertuig en schuur

Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. © ANP
TERWOLDE - De politie heeft deze week in Apeldoorn en Terwolde drie personen, van wie twee minderjarig, aangehouden. Zij worden verdacht van handel in professioneel vuurwerk, de zwaarst denkbare categorie.
De aangehouden mensen zijn twee minderjarige jongens uit Twello en Terwolde en een 21-jarige man uit Apeldoorn. De politie kwam de drie op het spoor na een tip en ging vervolgens af op de locaties. In Apeldoorn vonden agenten zeshonderd cobra's in een voertuig. De minderjarige jongen uit Twello en de man uit Apeldoorn die in het voertuig zaten werden daarop aangehouden.
In Terwolde vonden agenten in een schuur 19 kilo illegaal vuurwerk, waaronder nitraten, vlinders en Cobra 6. Een minderjarige verdachte is daarvoor aangehouden. De politie zegt niet uit te sluiten dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Grote vondst in Groesbeek

Twee maanden geleden nog vond de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in een woning in Groesbeek. De bewoners van zo'n tien omliggende panden moesten na de vondst van het vuurwerk urenlang hun huis uit. In de woning lag zelfgemaakt vuurwerk, maar ook 1200 stuks Cobra 6 en enkele duizenden stuks illegaal knalvuurwerk.
Met de aanhoudingen wil de politie het signaal afgeven dat ze er alles aan doet om criminaliteit in de leefomgeving aan te pakken.