liveblog | 1 december 2023

Scooterrijder gewond • vlammen uit woning

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 1 december 2023, 22:22 uur
22:22

Scooterrijder gewond

Update: Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.
Bij een aanrijding tussen een scooterrijder en een automobilist is vrijdagavond iemand zwaargewond geraakt. Het ging rond 19.15 uur mis op de Griftdijk, toen de scooterrijder door onbekende oorzaak in botsing kwam met de bestuurder van een auto.
De scooterrijder belandde op de motorkap, waarbij de klap dusdanig hard was dat de voorruit van de auto volledig kapot ging.
Volgens een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeluk is gegaan, is van de scooter weinig meer over. Het slachtoffer zou zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie houdt de Griftdijk nog tot zeker 23.00 uur gesloten voor het overige verkeer, om onderzoek te kunnen doen.
De man overleed aan zijn verwondingen.
De man overleed aan zijn verwondingen. © Persbureau Heitink
21:33

Vlammen slaan uit vrijstaande woning

Een lege vrijstaande woning aan de Garderenseweg in Putten staat vrijdagavond volledig in brand. De brandweer is met meerdere korpsen aanwezig om het vuur te bestrijden.
De woning staat op camping De Rusthoeve en is verlaten, zegt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het vuur werd rond 21.00 uur ontdekt in het dak van de woning. Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.
De brandweerkorpsen uit Putten, Nijkerk en Uddel werken samen aan de Garderenseweg. De Veiligheidsregio laat weten dat de brandweer ervoor kiest om het vuur gecontroleerd uit te laten branden. Naastgelegen woningen lopen volgens de Veiligheidsregio geen gevaar.
De brand woedt op camping De Rusthoeve in Putten.
De brand woedt op camping De Rusthoeve in Putten. © NewsUnited
21:18

Keukenbrand in Oosterbeek

Op de Jan van Embdenweg in Oosterbeek heeft vrijdagavond een brand gewoed in een keuken. Rond 20.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. De brandweer heeft de brand geblust en de woning geventileerd. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. Ook over de schade is nog niets bekend.
De bewoners konden op tijd hun woning verlaten waardoor er niemand gewond raakte.
In Oosterbeek woedde een brand in een keuken
In Oosterbeek woedde een brand in een keuken © Persbureau Heitink
20:03

Personenauto botst met tractor

Aan de Rivierweg in Westervoort heeft vrijdagavond een flinke aanrijding plaatsgevonden. Omstreeks 19.15 uur botste een personenauto frontaal op een tractor. Hoe dit precies kon gebeuren is nog niet bekend. De auto raakte beschadigd, maar niemand van de inzittenden raakte dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis vervoerd moesten worden.
Een personenauto kwam in botsing met een tractor
Een personenauto kwam in botsing met een tractor © Persbureau Heitink
19:58

Zwaar vuurwerk gevonden in voertuig en schuur

De politie heeft deze week in Apeldoorn en Terwolde drie personen, onder wie twee minderjarigen, aangehouden. Zij worden verdacht van handel in professioneel vuurwerk van de zwaarst denkbare categorie. In een schuur in Terwolde vonden agenten 19 kilo illegaal vuurwerk, waaronder nitraten, vlinders en Cobra 6.
19:49

Auto over de kop

In de aansluiting van de A18 naar de A12 ter hoogte van Babberich ging het vrijdagavond flink mis. Een automobilist verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte hierdoor in de berm en sloeg meerdere keren over de kop, voordat deze tot stilstand kwam in de berm.
Er zaten twee inzittenden in het voertuig. Zij zijn met behulp van omstanders en de brandweer uit het voertuig gekomen. De inzittenden zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
Zowel op de A18 als op de A12 werd er door het ongeval één rijstrook afgesloten.
De auto raakte flink beschadigd
De auto raakte flink beschadigd © Eastview Media