Arnhem en omstreken

Kerstvakantie? 'Dierensporen zoeken is helemaal in'

Rob ten Hoedt heeft veel tips om natuur aantrekkelijk te maken voor kinderen.
Rob ten Hoedt heeft veel tips om natuur aantrekkelijk te maken voor kinderen. © Marc Loeven
ARNHEM - Kerst is voor veel mensen een tijd van bezinning, kerkbezoek en familiebijeenkomsten. Niet de spannendste activiteiten voor jonge kinderen, zouden sommigen zeggen. Maar ook zij willen er wel eens lekker op uit om te ravotten.
"Ga de natuur in met kerst," dat is de tip van natuurgids Rob ten Hoedt. Rob is al 40 jaar een graag geziene gids in en om Arnhem. Natuurpark Meinerswijk kent hij op zijn duimpje.

Struinen met kinderen

Specialiteit van Rob is het struinen met kinderen in de natuur. Volgens Rob hebben kinderen, zeker met kerst, veel beweging nodig. Maar hoe maak je wandelen in de natuur spannend genoeg om je kinderen mee te krijgen?
Verslaggever Marc Loeven krijgt bruikbare tips van natuurgids Rob ten Hoedt. Beluister het hier:
Alle kinderen vinden het leuk om in de natuur rond te lopen. Althans, dat is de ervaring van Rob die al veertig jaar als natuurgids kinderen meeneemt de natuur in.

Sporen zijn in

Maar hoe maak je natuur interessant voor kinderen? Volgens Rob is het zoeken naar dierensporen helemaal 'in' bij kinderen. Dierensporen: dat zijn er meer dan je denkt, merkt onze verslaggever samen met Rob in natuurpark Meinerswijk.
Rob heeft ook echt een neus voor dierensporen. Beluister het hier:
Er zijn kabouterwandelingen, je kan foto's maken van paddenstoelen of dierensporen en thuis op speciale apps nakijken van welk dier die zijn. Kortom: de mogelijkheden om kinderen in de kerstvakantie mee te nemen in de natuur zijn eindeloos.
Als je je maar houdt aan een paar basisregels: blijf op de paden als dat op de borden staat, voer geen dieren en houd afstand. Voor de rest mag je struinen wat je wilt. Zo zegt de gids als hij samen met onze verslaggever stuit op een kudde konikpaarden.
Beluister hier meer:

BuitenGewoon Radio is iedere zondagochtend tussen 7.00 en 10.00 uur te beluisteren in het programma Zin in Zondag op Radio Gelderland.