Arnhem en omstreken / Rijk van Nijmegen

Twaalf jaar cel voor man die ex doodde met 74 messteken

Hier werd de vrouw op 12 maart van dit jaar doodgestoken.
Hier werd de vrouw op 12 maart van dit jaar doodgestoken. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een 32-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, omdat hij in maart van dit jaar in Nijmegen zijn ex-vriendin doodstak met een schaar en een mes. Hij raakte haar 74 keer.
De man moet ook een schadevergoeding betalen aan de moeder van zijn ex-vriendin en aan zijn dochtertje van een jaar oud, dat de hele steekpartij heeft gezien. In totaal gaat het om bijna 90 duizend euro.

Jaloers vanwege andere man

De dader keek op 12 maart door het raam van de woning van zijn ex-vriendin aan de Graafseweg in Nijmegen en zag haar met een andere man op de bank zitten. Dat maakte hem woedend en jaloers, aldus de rechtbank.
Hij gooide een baksteen door de achterdeur, ging naar binnen en joeg de andere man onder bedreiging met een steekwapen weg. Daarna stak hij in op zijn ex-vriendin.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens het psychiatrisch en psychologisch rapport dat is opgemaakt was de man verminderd toerekeningsvatbaar tijdens de steekpartij. Hij zal langdurig en intensief behandeld moeten worden.
Omdat de man heeft laten blijken dat hij de noodzaak daarvan niet inziet en daar ook niet gemotiveerd voor is, heeft de rechtbank hem tbs met dwangverpleging opgelegd. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.