liveblog | 30 november 2023

45-kilometerautootje van de snelweg geplukt

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 30 november 2023, 21:45 uur
21:45

45-kilometerauto van de snelweg gehaald

Een 45-kilometerauto is vanmiddag van de A12 gehaald. De auto reed op de vluchtstrook van de snelweg tussen Ede en Wolfheze. Na een onderonsje met de politie is de auto onder begeleiding van Rijkswaterstaat naar de afrit gereden.
45-kilometerauto's zijn niet toegestaan op autowegen en snelwegen waar de maximumsnelheid hoger is dan 100 kilometer per uur. Ook op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer mogen ze niet rijden.
15:37

Ernstig ongeluk bij Arnhem

Op de Hoenderlooseweg in het buitengebied van Arnhem zijn vanmiddag twee gewonden gevallen bij een ongeluk. Hun auto raakte van de weg en knalde op een boom.
Het ongeluk op de N804 gebeurde rond 14.20 uur. Twee slachtoffers zijn uit hun autowrak bevrijd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn zwaargewond, meldt de politie.
De N804 is vanwege het ongeluk afgesloten.
De N804 is vanwege het ongeluk afgesloten. © Persbureau Heitink
11:51

Woningbrand in Angeren

In een woning aan de Molenstraat in Angeren heeft donderdagochtend brand gewoed. Waarschijnlijk ontstond het vuur in de meterkast van het huis. Een 112-verslaggever zegt dat daarna een dekbed vlam vatte en de woning vol rook kwam te staan.
Toegesnelde brandweerlieden hebben het brandende linnengoed naar buiten gebracht. Bij de brand raakte niemand gewond, de brandweer heeft het huis geventileerd.
De brand woedde in een woning aan de Molenstraat in Angeren.
De brand woedde in een woning aan de Molenstraat in Angeren. © Persbureau Heitink
10:36

Fietseneigenaren gezocht

09:58

Inbraak bij lingeriewinkel

Bij een lingeriewinkel in het centrum van Barneveld is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Volgens een verkoopmedewerker is de deur kapotgemaakt en zijn de inbrekers gericht op zoek gegaan naar wisselgeld.
"Ze hebben alles laten hangen, het ziet er voor de rest netjes uit. Er is 30 euro weg. Ze hebben duidelijk geen verstand van lingerie." In 2019 werd al eens ingebroken bij de lingeriezaak. De winkel is donderdag gewoon weer open.
De inbraak vond 's nachts plaats.
De inbraak vond 's nachts plaats. © Persbureau Heitink
09:37

Beroving bij tankstation

Bij een vestiging van tankstation Shell aan Kanaal Noord in Apeldoorn is woensdagavond een vrouw beroofd. De politie is op zoek naar twee verdachten die daarbij betrokken waren.
De beroving gebeurde rond 21.30 uur op het terrein van het tankstation. Wat de verdachten hebben buitgemaakt, is niet duidelijk. De politie kan nog geen aanvullende details delen.
Het tankstation ging na de beroving korte tijd dicht, waardoor klanten elders moesten tanken.
De beroving vond plaats bij een tankstation.
De beroving vond plaats bij een tankstation. © Luciano de Graaf