liveblog | 30 november 2023

Botsing op A50 • rook in Tiel

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 30 november 2023, 07:07 uur
07:07

Vertraging op A50 na botsing

Op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn zijn donderdagochtend meerdere auto's op elkaar gebotst. Het ging rond 6.30 uur mis ter hoogte van Loenen.
Hoe het mis kon gaan, is nog niet duidelijk. Er lijken twee à drie auto's bij de aanrijding betrokken te zijn.
Door de botsing is een file ontstaan met een lengte van enkele kilometers. De ANWB zegt dat die file voor een vertraging van ongeveer drie kwartier zorgt. Verkeer dat richting Apeldoorn wil, krijgt het advies om te rijden.
Rijkswaterstaat gaf de A50 rond 7.30 uur weer vrij.
Het ging rond 6.30 uur mis op de A50 ter hoogte van Loenen.
Het ging rond 6.30 uur mis op de A50 ter hoogte van Loenen. © Rijkswaterstaat / X
06:29

Rookontwikkeling in Tiel

De brandweer in Tiel is in de nacht van woensdag op donderdag in actie gekomen voor rookontwikkeling in een pand aan de Lingewei. Er kwam rook uit het dak van het bedrijf en ook op de eerste verdieping was rook zichtbaar, zegt een 112-verslaggever die naar de brand is gegaan.
Waarschijnlijk kwam de rook uit een dakopbouw van de technische ruimte. De brandweer kreeg assistentie van een hoogwerker en heeft het pand geventileerd. Of er ook sprake is geweest van brand, en in welke mate, is niet duidelijk.
Brandweerlieden aan het werk bij de Lingewei in Tiel.
Brandweerlieden aan het werk bij de Lingewei in Tiel. © Persbureau Heitink