Liemers

Ciske de Rat en Charles Dickens doen het samen op festival

Ron Berendsen wordt aangekleed als Dickens
Ron Berendsen wordt aangekleed als Dickens © Omroep Gelderland
DUIVEN - Het festijn Dickens in de Liemers in Duiven is bijzonder in vele opzichten. Zo is de aankleding tot in de puntjes verzorgd, waant de bezoeker zich in de tijd van Charles Dickens én is het een voorbeeld van de zogeheten inclusieve maatschappij, waarin iedereen meedoet. Vrijwilligers werken zij aan zij met de cliënten van de dagbesteding in het Horsterpark en iedereen is even belangrijk.
Terwijl buiten enkele technische mannen bezig zijn met de verlichting hebben Desiréé en Aradi zich omgekleed. Samen zorgen zij dit jaar voor een stukje musical uit Ciske de Rat, en daarvoor moet natuurlijk wel gerepeteerd worden. Vol overgave vertolken zij het wereldbekende nummer Ik voel me zo verdomd alleen. En dat doen deze medewerkers van de dagbesteding met zoveel gevoel dat enkele toeschouwers het niet droog houden.
Desiréé en Aradi zingen vol overgave.

Ron is de belangrijkste man

Ron Berendsen past ondertussen nog even zijn kostuum. Dat doet hij in het atelier van Tessa Jansen. Zij voert een team van acht vrouwen aan dat samen zorgt voor honderden kostuums. Berendsen glundert als hij de prachtige jas past. In zijn borstzak zit een gehaakte muis. Ron is trots want hij speelt dit jaar Charles Dickens, de belangrijkste persoon op het festival.
Aan het hoofd van de organisatie van het driedaagse feest staat Andre Oudendag. Hij is een trots man: "Tegenwoordig hebben we het over inclusief werken. Nou dan is dit daar een mooi voorbeeld van want er is gewoon geen verschil." Bezoekers zijn welkom van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december in het Horsterpark in Duiven.