liveblog | 29 november 2023

Weg vol met slachtafval • ongeluk met shovel

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 november 2023, 19:00 uur
19:00

Ongeluk met shovel

Op de Laageinderweg in het buitengebied van Kootwijkerbroek is woensdagmiddag rond 17.15 uur een ongeval gebeurd. Een man was met een kleine shovel aan het werk in de berm bij zijn oprit toen het misging.
Een bestuurster van een personenauto botste door onbekende reden op de shovel. De vrouw die in de auto zat raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis moet worden gebracht door de ambulance. De man op de shovel raakte niet gewond.
De schade aan beide voertuigen is aanzienlijk. De auto zal afgescheept moeten worden door een bergingsbedrijf. Agenten onderzoeken de aanrijding.
De schade aan de auto is aanzienlijk.
De schade aan de auto is aanzienlijk. © Persbureau Heitink
15:45

Vrachtwagen verliest slachtafval

Een vrachtwagen heeft woensdagmiddag in een bocht van de Nagelpoelweg in Apeldoorn een container met slachtafval verloren.
De container kantelde en de inhoud verspreidde zich over de weg. Gevolg was volgens de correspondent "een spectaculair en onsmakelijk tafereel".
Het verkeer ondervond hinder van het incident, omdat het slachtafval op de weg lag.
De container met slachtafval kwam op de weg terecht
De container met slachtafval kwam op de weg terecht © Persbureau Heitink
15:20

Amazone gewond

Een vrouw is woensdagochtend ernstig gewond geraakt na een ongeluk met een paard. De hulpdiensten zijn groots uitgerukt. Op de Lage Veenweg in Emst is de vrouw met haar paard ten val gekomen.
Er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is ter plaatse gekomen, maar kan niets zeggen over de toedracht van het ongeluk.
Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor het ongeluk.
Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor het ongeluk. © Luciano de Graaf
14:00

Nijmegenaren vast voor woningoverval

Twee Nijmegenaren worden verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval in Veghlel. Die was in de nacht van 13 op 14 oktober. De bewoners van het huis aan de Van Limburg Stirumstraat werden door meerdere personen bedreigd met een wapen. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met een onbekende buit.
Dinsdag hield de recherche een 23-jarige Nijmegenaar aan als verdachte. Een 21-jarige plaatsgenoot had zich al eerder bij de politie gemeld. Dat gebeurde nadat een deurbelfoto van hem naar buiten was gebracht.
De twee Nijmegenaren zitten vast voor verder onderzoek.
De Nijmegenaren zijn opgepakt in hun woonplaats
De Nijmegenaren zijn opgepakt in hun woonplaats © Omroep Gelderland
10:09

Agent gewond bij botsing

Een politieagent is woensdagochtend gewond geraakt bij een botsing op de Kanaalweg bij Oene. Rond 8.45 uur botste het busje waarin hij zat frontaal op een tweede busje.
De politieagent raakte bij de botsing lichtgewond. Het is niet duidelijk of hij daarna nog naar het ziekenhuis is gebracht, zegt een woordvoerder van de politie.
De bestuurder van het andere busje raakte niet gewond. Hij kon volgens een 112-verslaggever op eigen kracht uit zijn auto klimmen, nadat het voertuig op de zijkant in de berm terechtkwam.
Na de aanrijding werd de Kanaalweg tussen Emst en Epe gedeeltelijk afgesloten.
Waardoor de twee voertuigen op elkaar botsten, is niet duidelijk.
De aanrijding gebeurde op de Kanaalweg tussen Emst en Epe.
De aanrijding gebeurde op de Kanaalweg tussen Emst en Epe. © Luciano de Graaf
08:55

Vrachtwagen gekanteld

p de A28 is woensdagochtend een vrachtwagen gekanteld ter hoogte van 't Harde. Door nog onbekende oorzaak ging het rond 7.15 uur mis op de weg tussen Amersfoort en Zwolle. De weg was geruime tijd dicht, wat zorgde voor flink oponthoud bij de rest van het verkeer.