Stedendriehoek

Auto's van de weg door gladheid

Op de A50 raakten twee voertuigen elkaar door de gladheid.
Op de A50 raakten twee voertuigen elkaar door de gladheid. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Door sneeuwval en gladheid zijn meerdere automobilisten afgelopen nacht van de weg geraakt. Met name in de regio Apeldoorn gleden meerdere bestuurders naar de kant, of leidde de sneeuw tot botsingen.
Op de Kayersdijk in Apeldoorn botsten twee auto's op elkaar. Daarbij raakte niemand gewond. Op de A50 ging het vervolgens twee keer mis ter hoogte van Loenen. Eerst verloor een bestuurder de macht over de auto en raakte glijdend van de weg. Een tweede voertuig botste daarna tegen de eerste aan. Ook daarbij raakte niemand gewond.
Iets verderop vloog een bestuurder uit de bocht: de auto kwam tot stilstand in de bosjes. En op een nabijgelegen toerit van de A50 was een vrachtwagen gaan glijden door een besneeuwd wegdek. Volgens een 112-verslaggever had de chauffeur geen grip meer en versperde zijn wagen de toerit naar de A50. Een berger heeft de vrachtwagen moeten lostrekken.
De sneeuwval zorgde vooral lokaal voor problemen. Op meerdere plaatsen zette gaandeweg de nacht de dooi al in en verdween de sneeuw weer snel.
De gladheid en sneeuw op de A50 zorgen voor ongelukken.