Arnhem en omstreken

Groot deel Arnhem zonder stroom

Eten bij kaarslicht, want de lampen doen het niet.
Eten bij kaarslicht, want de lampen doen het niet. © Frank van Dijk
ARNHEM - Door een storing zit een groot deel van Arnhem zonder stroom. Het gaat om de noordelijke zijde van het centrum. Dat laat Liander weten.
Update: Inmiddels meldt een woordvoerder van Liander dat de storing verholpen is. De oorzaak wordt nog onderzocht. Volgens de woordvoerder zaten 2346 aansluitingen zonder stroom.
De storing is in straten met de postcodes 6822, 6823, 6824, 6825 en 6826. Volgens Liander zijn duizenden klanten getroffen. De monteur is onderweg en naar verwachting zal het rond 20.00 uur opgelost zijn.
Volgens radiopresentator Frank van Dijk van omroep Gelderland, inwoner van Arnhem, is het donker op straat. "Niet alles is uit, maar wel donkerder dan normaal. In mijn flat zitten mensen vast in de lift die op weg waren naar Schiphol. En in de buurt is er verminderde waterdruk." Volgens mensen op social media is vooral de wijk Presikhaaf getroffen.

Rijnstate

Op X melden meerdere mensen dat ze het deze avond zonder stroom moeten doen. Het Rijnstate ligt net buiten het gebied en heeft geen hinder van de storing.