Rivierengebied

Zes gedumpte kittens in doos, politie zoekt eigenaar

De gedumpte kittens.
De gedumpte kittens. © Politie
TIEL - De politie in Tiel staat voor een raadsel. Op donderdag 28 september is daar bij een winkelcentrum een doos met kittens gedumpt. Maar waar de diertjes vandaan komen, is volstrekt onduidelijk. En dus zoekt de politie nu naar de eigenaar.
De politie meldt dat de jonge poezen verwaarloosd zijn en ze sluiten niet uit dat de doos er al enkele dagen stond. De doos is gevonden aan het Stamperpad.
"Er is een doos kittens gevonden bij Winkelcentrum Passewaaij in Tiel", meldt een woordvoerder van de Dierenambulance in Tiel. "De katjes waren zo'n zes weken oud en hadden ontstekingen aan de oogjes, die zijn dus niet goed onderhouden. Mijn collega's hebben ze daar opgehaald."

Gastgezin

Waar de katten vandaan komen is onbekend. "Een passant heeft ze gevonden. Rond 18.10 uur kwam bij ons de melding binnen. Hierop zijn ze richting het asiel gegaan."
De politie meldt dat het goed gaat met de viervoeters. "Ze worden goed verzorgd en maken het naar omstandigheden goed", melden ze. "Ze zijn naar een gastgezin gegaan", legt de woordvoerder van de Dierenambulance uit. "Als ze zo jong zijn, kun je ze niet in het asiel laten. De katjes zijn goed opgevangen bij iemand thuis."

Getuigen gezocht

De politie is dus hard op zoek naar de eigenaar. "We komen graag in contact met de eigenaar van de kittens", roepen ze op sociale media. "Heb jij iets gezien of gehoord in de buurt van het Stamperpad? Of weet jij meer over de eigenaar van de kittens? Dan komen we heel graag met je in contact."