Achterhoek

Opnieuw sneeuw en gladheid in Gelderland

Het sneeuwt in Apeldoorn.
Het sneeuwt in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
DOETINCHEM - In delen van Gelderland sneeuwt het dinsdagavond en -nacht opnieuw. Dat meldt Weerplaza. Automobilisten die later op de avond of woensdagochtend de weg opgaan, moeten er rekening mee houden dat het glad kan zijn. Het KNMI heeft code geel afgegeven.
In de avond en nacht trekken vanuit het noordwesten winterse buien de provincie binnen. Op veel plaatsen kan het wit worden en ontstaat er een sneeuwdek van een aantal centimeters. "Maar het zal heel lokaal zijn", voorziet weerman Floris Lafeber. De minima liggen rond het vriespunt. Rond 22.00 uur lag er in de omgeving van Apeldoorn al een sneeuwdek. Zelfs op de A1 bleef de sneeuw liggen.

Grote verschillen

Waar die sneeuw precies gaat vallen, weet de weerman niet precies. "Het is lastig te zeggen. Het lijkt erop dat de meeste sneeuw zal vallen in de Achterhoek. Op hogere gedeelten, bijvoorbeeld op de Veluwe, kan het blijven liggen. Maar volgens andere weermodellen heeft de neerslag meer een buiig karakter. De regionale verschillen zijn heel groot", benadrukt de weerman
Morgenochtend kan het door winterse neerslag glad zijn. Het is wisselend bewolkt en er valt soms nog een (winterse) bui. In de loop van de dag breekt de zon vaker door. Het wordt 2 of 3 graden bij een matige westelijke wind.