liveblog | 28 november 2023

Fietser gewond • opvallende inbraak tankstation

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 november 2023, 22:00 uur
22:00

Hennepstekken in Dodewaard

De politie heeft dinsdag in een schuur aan de Bernardlaan in Dodewaard een grootschalige hennepstekkerij ontdekt. In een hennepstekkerij worden planten gekweekt waar hennepkwekerijen later mee aan de slag gaan.
In de schuur zijn 240 planten aangetroffen, ook zijn 4000 stekken ontdekt. Op de locatie zijn volgens een woordvoerder van de gemeente Neder-Betuwe eerder hennepkwekerijen opgerold. Dat zou blijken uit sporenonderzoek.
“Ondanks dat ik weet dat ondermijning ook in Neder-Betuwe voorkomt, schrik ik hier toch weer van", zegt burgemeester Jan Kottelenberg van de gemeente Neder-Betuwe "Met name over de omvang van de hennepstekkerij. Deze praktijken brengen allerlei gevaren met zich mee. Ik beraad mij op het nemen van bestuurlijke maatregelen."
20:30

Kittens gedumpt

De politie in Tiel staat voor een raadsel. Op donderdag 28 september is daar bij een winkelcentrum een doos met kittens gedumpt. Maar waar de diertjes vandaan komen, is volstrekt onduidelijk. En dus zoekt de politie nu naar de eigenaar.
20:20

Medewerker breekt in bij tankstation

De Politie Bommelerwaard ging op een opvallende inbraak bij een tankstation in de gemeente West Betuwe af. Een man met een breekijzer was het tankstation ingegaan en ging met de kassa achter de toonbank aan de slag. Maar hierop begon de insluiper ook daadwerkelijk klanten te helpen.
Het bleek geen inbreker, maar een medewerker die zijn sleutel vergeten was. Hij kreeg zijn collega's niet te pakken, dus verschafte hij zichzelf maar toegang tot het gebouw. Dat zag er vreemd uit voor getuigen, dus werd de politie ingeschakeld. Maar voor een klassiek loos alarm dus.
17:05

Eenzijdig ongeval in Ede

De politie in Ede deelt beelden van een eenzijdig ongeval in Ede. Dat gebeurde afgelopen zondag. De bestuurder kwam met zijn of haar voertuig in een tuin terecht. Volgens de politie kwam dat omdat de berm zacht was geworden door de vele regenval. De auto kwam in de berm en de bestuurder verloor de macht over het stuur.
Er was geen alcohol in het spel en niemand raakte gewond.
17:00

Politie vindt buit

De politie is op zoek naar de eigenaar van diverse sieraden. De spullen zijn gedumpt langs het water aan het Smitjesland in Lent. De sieraden zijn daar woensdag 22 november gevonden.
Agenten denken dat het gaat om de buit van een inbraak. Wie de spullen herkent, wordt verzocht zich te melden. Foto's zijn te vinden op sociale media.
16:55

Politie zoekt slachtoffer

De politie in Ede is op zoek naar een slachtoffer van een gewelddadig incident. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.50 uur in een horecazaak op het Museumplein in Ede.
De politie vermoedt dat het slachtoffer van Turkse, Marokkaanse of Afghaanse afkomst is. En ze komen graag in contact met de persoon.