Rijk van Nijmegen

Kapot oor en beurse nek na voetbalruzie: wachten op camerabeelden

Een voetballer van NEC 3 en Waalstad 4 kregen het zondag na afloop van de onderlinge wedstrijd met elkaar aan de stok.
Een voetballer van NEC 3 en Waalstad 4 kregen het zondag na afloop van de onderlinge wedstrijd met elkaar aan de stok. © Pxhere
NIJMEGEN - Wát is er zondag gebeurd tussen sc NEC en sc Waalstad? Spelers van beide clubs kregen het na de wedstrijd van zondag met elkaar aan de stok. De speler van Waalstad 4 zou de speler van NEC 3 hebben opgewacht op de parkeerplaats.
'Een eerdere ruzie op het veld tijdens de wedstrijd zelf was de aanleiding', zeggen de voorzitters van beide clubs. Jesper van den Bogaard, voorzitter van sc NEC. heeft laten weten aangifte te gaan doen namens hun speler. Maar ook wil de club niet meer tegen Waalstad spelen. De return wedstrijd staat op 21 april op de planning.

Ruzie op het veld

Wat de aanleiding betreft zitten de Nijmeegse clubs redelijk op een lijn. De voetballer van Waalstad zou een overtreding hebben begaan. De NEC'er was geïrriteerd en greep de andere speler 'bij zijn strot'. Beiden kregen vervolgens geel en werden naar de bank verwezen om af te koelen, tot ongenoegen van beide spelers.
Maar wat er vervolgens op de parkeerplaats van de Goffert is gebeurd, weten zowel Van den Bogaard als Yunus Atik, voorzitter van sc Waalstad, eigenlijk nog niet. De voetballer van NEC 3 laat via de voorzitter weten dat hij op de parkeerplaats is opgewacht door twee of drie mensen: "Het ging zo snel dat ik niet precies in de gaten had wat er is gebeurd. Van één weet ik precies wie het is, dat was degene waarmee op het veld het akkefietje was."
Atik heeft zijn spelers gelijk gebeld en gevraagd om opheldering. "Het klopt inderdaad dat de speler waarmee de NEC'er een akkefietje had betrokken is, maar volgens de jongens kwamen er andere spelers van ons bij om de twee uit elkaar te halen. Niet om mee te doen," vertelt hij. "Maar hopelijk geven camerabeelden uitsluitsel." Want die hangen er rondom de Goffert. Jesper van den Bogaard hoopt die maandag te krijgen.

Consequenties

Van den Bogaard en Atik zeggen allebei streng op te treden tegen geweld. Op het veld en daarbuiten. Van den Bogaard: "We hebben vorig jaar ook iemand uit NEC3 gehad die zich misdroeg en hem zeven wedstrijden niet laten spelen. Wij verwachten dat andere clubs dat ook doen."
Atik geeft toe dat Waalstad niet altijd even netjes is geweest en dat er voor augustus vaker incidenten plaatsvonden. "Maar we hebben sinds augustus een heel nieuw bestuur en alle 'probleemspelers' al weggestuurd. Wij willen dit absoluut niet hebben." Ook bij Waalstad zijn er dus consequenties voor spelers die zich schuldig maken aan geweld. Hun speler zal de komende wedstrijden dan ook niet spelen.

Aangiftes

Beide spelers zijn er in ieder geval niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De NEC'er heeft zijn oor beschadigd en flinke spierpijn, zegt voorzitter Bogaard. Ook is zijn shirt kapot getrokken. De voetballer van Waalstad heeft ondertussen een bezoekje aan de huisarts moeten brengen vanwege een flink pijnlijke nek, laat hij aan voorzitter Atik weten.
Laatstgenoemde speler wilde daarom ook al aangifte doen tegen de NEC'er, maar daar wachten ze volgens Atik nog even mee. "We willen het probleem niet vergroten, maar oplossen. Onze speler wil graag zijn excuses aanbieden en we willen vooral samen met NEC om tafel om te kijken naar een oplossing."