Gelderland

Omroep Gelderland wil jouw flesjes en blikjes

Angelique Krüger en Jochem van Gelder zamelen ook flessen in
Angelique Krüger en Jochem van Gelder zamelen ook flessen in © Omroep Gelderland
ARNHEM - Omroep Gelderland is vandaag van start gegaan met de Grote Statiegeldactie. De omroep roept iedereen op om statiegeldflesjes en blikjes in te zamelen en te doneren aan het goede doel. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Opkikker.
De hele maand december slaan Omroep Gelderland en Stichting Opkikker de handen ineen. Zo worden er inzamelacties georganiseerd door ambassadeurs van de stichting, supermarkten doneren hun statiegeld en gaat Omroep Gelderland met een inzamelwagen door de provincie.

Lichtpuntjes voor de gezinnen

Het leven van gezinnen met een ziek kind staat vaak in het teken van ziekenhuisbezoeken, onderzoeken en spannende uitslagen. Die spanning heeft invloed op het hele gezin. Stichting Opkikker zorgt er al jaren voor dat zulke gezinnen een 'opkikkerdag' krijgen.
"Ieder lichtpuntje dat je ze kunt bieden is er één", zegt Ruud Sliphorst, oprichter en directeur van Stichting Opkikker. "Als je in een proces zit van een langdurige ziekte met veel ziekenhuisbezoeken, dan kunnen mensen naar elk lichtpuntje uitkijken. En die zijn dan ook echt van betekenis."
Omroep Gelderland hoopt dat de Gelderlanders zelf ook in actie komen. Kom samen met je school, sportvereniging of met je buurt in actie en zamel zoveel mogelijk flesjes en blikjes in. In de hele provincie zijn ook speciale inzamelpunten te vinden.
In de week van 18 tot en met 24 december is de grote finale van de actie. Dan kunnen mensen ook de hele week hun flesjes en blikjes inleveren bij Omroep Gelderland in Arnhem. Ook staat de radio- en tv programmering dan helemaal in het teken van de Grote Statiegeldactie.

Wil je ook meedoen? Meld je inzamelactie aan en ontvang een promotiepakket om je actie in de spotlights te zetten. De actie die de meeste flessen en blikjes inzamelt, maakt kans op een fantastische prijs! Hier vind je meer informatie.