Rivierengebied

Voetbalclub speelt noodgedwongen binnen vanwege slecht veld, doneeractie moet helpen

Het team van Kans Voetbal
Het team van Kans Voetbal © Kans Voetbal
ECHTELD - Een nieuw kunstgrasveld. Het is de wens van voetbalclub Kans Voetbal uit Echteld, waar kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen de kans krijgen om toch te kunnen voetballen. Het huidige veld voldoet niet aan de eisen en daarom spelen de spelers regelmatig noodgedwongen binnen. De club is inmiddels een doneeractie gestart voor een nieuw veld en dat blijkt een succes. "We gaan als de brandweer!"
Kans Voetbal is een initiatief van Bert Romein. Hij is begonnen met het geven van 1-op-1 voetbal aan kinderen met een beperking, toen hij door ziekte even niet lekker in zijn vel zat. "Ik was trainer bij een reguliere voetbalclub in die periode en dat moest ik voorlopig neerleggen. Ik wilde zelf weer het voetbalveld op maar wist nog niet in welke vorm."
Uiteindelijk komt Romein via zijn zus bij een gezinshuis terecht waar kinderen met een beperking wonen. "Een jongen die hier woont wilde graag voetballen, maar hij functioneert moeilijk in een groep. Na een keer samen gevoetbald te hebben, waar we allebei veel energie en plezier uithaalde, is het idee opgekomen om hier meer mee te gaan doen."

Veiligheid

Inmiddels traint Romein elke zaterdagochtend met een grote groep trainers vijftien kinderen met een beperking 1-op-1. Ze voetballen dan op de speelweide van mini camping de Bonenkamp in Echteld, dit veld voldoet alleen niet aan de eisen. "Wij willen graag een kunstgrasveld, omdat een vlakke ondergrond veiliger is voor de kinderen. Sommige kinderen zijn niet stabiel in de benen en dan is een vlakke ondergrond heel fijn."
Minstens zo belangrijk is het volgens Romein dat er met een kunstgrasveld altijd gevoetbald kan worden. Nu moet de de club soms noodgedwongen uitwijken naar een zaal in de buurt en dat is volgens de trainer "niet ideaal".

Doneeractie

Om een kunstgrasveld te kunnen verwezenlijken is de club een doneeractie gestart en die loopt naar eigen zeggen "als de brandweer". Veel bedrijven uit de regio dragen de club een warm hart toe. "We hebben inmiddels al ruim 14.000 euro opgehaald en we hebben 20.000 euro nodig."
De club verwacht dan ook dat het streefbedrag wel gehaald zal gaan worden. In april 2024 hopen zij het nieuwe veld te kunnen realiseren.