Arnhem en omstreken

Hier eet je de lekkerste oliebollen van Nederland

Oliebollenkraam Huissen
Oliebollenkraam Huissen © ANP
HUISSEN - Melissa Bosvelt heeft voor de vierde keer op rij goud gewonnen met haar oliebollenkraam. De lekkerste bollen van Nederland vind je ook dit jaar in Huissen: "Ik kan er wel aan wennen. Het is een eer dat je daar als bakker voor wordt bekroond", vertelt Bosvelt, wiens kraam zes jaar geleden nog ontplofte. Ook haar Berliner bol wint dit jaar goud.
Tot 2017 was er nog de AD-oliebollentest, maar de prijs van het Nederlandse Bakkerij Centrum - een brancheorganisatie voor alle bakkers - is eigenlijk een betere graadmeter, denkt Bosvelt. "Bij het Nederlands Bakkerij Centrum worden de bollen getest door echte kenners en experts", legt de oliebollenbakker die voor de vierde keer goud wint uit.
De prijs betekent veel voor Bosvelt. In 2016 ontplofte de oliebollenkraam nog. "Toen wij deze prijs daarna voor het eerst wonnen, dacht ik ook gelijk 'daar hebben we voor geknokt'."

'Bolletje van goud'

Een primeur voor de kraam van Bosvelt is de eerste prijs voor de Berlinerbol. Zeven jaar lang probeerde zij die prijs ook binnen te harken, maar tot nu toe was dat nog niet gelukt. "Elke keer was het net niet. Dan blijf je proberen en proberen."
Maar Bosvelt gaf niet op. Elke keer weer werd er een aanpassing gedaan. Dat harde werk is nu beloond. Welk ingrediënt uiteindelijk de doorslag heeft gegeven, wil de bakker niet verklappen: "Het geheime ingrediënt houd ik natuurlijk voor mij."