Arnhem en omstreken / Achterhoek

Drukke ochtendspits door regen en ongelukken

Het busje en de auto die op elkaar botsten.
Het busje en de auto die op elkaar botsten. © Rens Hulman
ARNHEM - Door regen en ongelukken is het een drukke ochtendspits. De ANWB meldt rond 08.00 uur een totale lengte van ruim 170 kilometer file in Gelderland.
Volgens de ANWB is het een erg drukke ochtendspits. Met een totale lengte van ruim 170 kilometer in Gelderland levert dat een totale vertraging van dik 400 minuten op. Het zorgt onder meer op onderstaande wegen voor groot oponthoud:

A1: rijstrook dicht

Op de snelweg A1 van Amsterdam richting Apeldoorn is tussen Amersfoort-West en Barneveld de linkerrijstrook dicht. Daar is een ongeval gebeurd en worden bergingswerkzaamheden verricht. Er staat rond 8.00 uur een file van 8 kilometer.
Ook de andere kant op staat op die A1 een file. Daar moeten automobilisten rekening houden met een oponthoud van meer dan een half uur tussen Stroe en Hoevelaken.

A2: filerijden

Op de snelweg A2 van Den Bosch naar Utrecht is het ook filerijden. Daar staat voor de afrit Kerkdriel 4 kilometer. Tussen Waardenburg en knooppunt Everdingen 14 en tussen Beesd en Zaltbommel nog eens 7.

A12: rijstrook dicht

Op de A12 van de Duitse grens richting Arnhem is er een file van 12 kilometer. Even verderop is tussen knooppunt Waterberg en afrit Wageningen een ongeluk gebeurd. Daardoor is daar de linkerrijstrook dicht.

N348 kop-staart botsing

Op de N348 van Zutphen richting Deventer is tussen Gorssel en Epe een ongeluk gebeurd. Volgens een 112-correspondent ter plaatse is een busje achterop een auto gereden. Een ambulance is aanwezig om de betrokkenen na te kijken. De auto en het busje moeten worden geborgen.