liveblog | 27 november 2023

Scootmobieler gered uit sloot • oppassen voor natte bermen

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 november 2023, 18:00 uur
18:00

Pas op voor natte bermen

Een bestuurder die zondag door een heg en op een herkwerk botste aan de Wekeromseweg in Ede, gleed uit over een natte berm. Dat laat de politie maandag weten. Gelukkig vielen er geen gewonden en bleef het bij materiële schade, meldt de politie, die voor natte bermen waarschuwt. De bestuurder reed niet onder invloed en was niet afgeleid tijdens het rijden. De auto raakte in de berm en terugsturen was helaas geen mogelijkheid meer.
18:00

Man met scootmobiel onderkoeld in sloot

Aan de Vetkamp in Nijkerk is maandagmiddag rond 17:10 uur een man op leeftijd met zijn scootmobiel in de sloot gereden. Omstanders en voorbijgangers schoten te hulp en hebben de man uit het ijskoude water gehaald nog voordat de brandweer en de politie ter plaatse waren.
De man is direct opgevangen door het personeel van Woonzorgcentrum De Pol aan de overkant. De man is vermoedelijk de Vetkamp overgestoken en door het slechte weer en nattigheid met scootmobiel en al het water in geschoven. Ambulanceverpleegkundigen hebben de man onderzocht en hij bleek alleen onderkoeld te zijn. De man hoefde niet naar het ziekenhuis. Meerdere voorbijgangers hielden wel natte voeten over aan de reddingsoperatie.
Omstanders redden scootmobieler uit ijskoude sloot
Omstanders redden scootmobieler uit ijskoude sloot © Persbureau Heitink
17:45

Minder treinen vanuit Amersfoort

Een kapotte trein op het station in Amersfoort zorg ervoor dat er tot 19:30 veel minder treinen rijden richting Barneveld en richting Ede-Wageningen.
17:23

Verkeersdrukte op veel wegen

Op veel snelwegen en provinciale wegen in Gelderland is de verkeersdrukte in de avondspits groot. Het loopt onder meer vast van de A12 bij knooppunt Waterberg naar de A50 bij Heteren. Ook de Apeldoornseweg vanaf knooppunt Waterberg Arnhem in loopt daardoor vast. En aan de zuidkant van deze opstopping staat het stil op de uitvalswegen vanuit Wageningen en vanuit Wolfheze richting de A50 bij Heteren. Ook kom je vanaf Arnhem-Noord richting Zevenaar in een flinke file. De Pleijroute vanaf Velperbroek bij Velp richting Arnhem-Zuid is ook vastgelopen.
Wie naar Rhenen wil, komt vanuit Veenendaal in het noorden, en vanaf de A15 bij Kesteren in het zuiden in een file terecht. En verkeer vanuit Oss richting Wijchen komt ook in de file.
Op de A2 kom je vanuit het noorden richting Zaltbommel in de file. Ook kom je vanuit Hellouw de A2 niet makkelijk op. Boven Den Bosch is er drukte bij Kerkdriel en Hedel om de A2 op en af te komen.
15:15

Man valt vrouwen lastig

De politie in Winterswijk heeft afgelopen zondag een man (36) uit diezelfde plaats aangehouden. De man heeft meerdere vrouwen lastig gevallen en aangerand in een trein op het traject tussen Winterswijk en Aalten. De man zit vast in het arrestantencomplex in Borne.
De politie is op zoek naar getuigen. Ook zouden er meer slachtoffers kunnen zijn. Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met een agent.
15:10

Inbraak in Ruurlo

In Ruurlo is ingebroken aan de Hessenweg. Dat gebeurde zondag tussen 14.30 en 20.30 uur. Daarbij zijn allerlei spullen meegenomen.
De politie onderzoekt de zaak en vraagt de hulp van burgers. Mensen die iets weten, gezien of gehoord hebben, worden verzocht zich te melden. Datzelfde geldt voor mensen die meer weten over verdachte spullen.