Arnhem en omstreken

Extra vlooienmarkt in GelreDome: '300 mensen op de wachtlijst'

In GelreDome was dit weekend van alles te koop
In GelreDome was dit weekend van alles te koop © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ruim 500 marktkooplui verkochten dit weekend in het Arnhemse stadion GelreDome kleding, antiek, prullaria en andere snuisterijen. Het evenement is zo populair dat er in februari een extra editie komt.
Organisator Eric van Aerle startte met de vlooienmarkt toen GelreDome werd gebouwd. Hij ziet geen trend in het aantal bezoekers, wel in het aantal mensen dat spullen wil verkopen. Dat worden er steeds meer.
Het reserveren van een stand in het stadion moet maanden van tevoren gebeuren. "We hebben 300 mensen op de wachtlijst staan. Voor hen hebben we een extra dag georganiseerd."
En dat ondanks websites als Marktplaats en Vinted. Die laatste, de bekende app waar je kleding op kan kopen of verkopen, is ongekend populair en meer dan een miljard euro waard. Toch weten jongeren de megamarkt in GelreDome goed te vinden. "Ik heb een Replay-broek gekocht voor 1 euro", vertelt een tiener. "Het is fijn om dingen te passen, je kan hier nog goede koopjes vinden."

Goedkoop dagje uit

Het zijn niet alleen de koopjes, maar het is ook de gezelligheid waar mensen op af komen. "Ik ben hier samen met mijn dochter én schoondochter, hoe mooi is dat", lacht een vrouw die in een berg kleding zoekt naar een leuke trui. "Zo meteen koffie drinken, het is gezellig zo."
De entree voor de markt is 5 euro. Het is daarmee een goedkoop dagje uit. Tenzij je veel aanschaft natuurlijk. Een meneer met tent, plantenstandaard en wijnrek: "Oe, dat krukje is ook nog leuk". Zijn vrouw: "We zijn hier voor een gezellig dagje uit, maar ons probleem is dat we alles leuk vinden. We vinden het niet erg hoor. Met deze prijzen kan je ook nog wat meenemen natuurlijk."
De extra vlooienmarkt in GelreDome is op 10 en 11 februari.
Kijk hoe mensen hun slag slaan op de vlooienmarkt:
Op koopjesjacht in GelreDome