Stedendriehoek

Dodelijk slachtoffer A1 zocht telefoon op snelweg

De politie heef in de nacht onderzoek gedaan.
De politie heef in de nacht onderzoek gedaan. © Rens Hulman
LOCHEM - Het slachtoffer dat zaterdagavond is omgekomen bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Bathmen, liep op de snelweg omdat ze daar een telefoon zocht. Dat meldt de politie na gesprekken met verschillende getuigen.
"Op basis van alle verklaringen lijkt het erop dat er een auto met meerdere personen over de snelweg reed. Eén van hen zou een telefoon uit de auto hebben laten vallen. Daarom zette de bestuurder de auto stil, en ging een vrouw uit de auto om de telefoon te zoeken", aldus de woordvoerder van de politie.
Vervolgens is het slachtoffer door meerdere auto's overreden, vertelde de politie zaterdagavond ter plaatse. Het slachtoffer overleed ter plekke. De politie heeft direct groot onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk en daarom is de weg bijna de hele nacht dicht gebleven. "Het onderzoek naar de aanrijding loopt volop", zegt de politiewoordvoerder. De politie verwacht de komende tijd geen nieuwe informatie te kunnen geven over het ongeluk.

Aanhouding voor betrokkenheid

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de vrouw, omdat dat onderzoek nog moet plaatsvinden. De bestuurder van de auto waarin het slachtoffer zat is aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk, laat de politie weten.
Dodelijk slachtoffer op A1

Hulp voor getuigen

De politie zegt dat er meerdere mensen getuige zijn geweest van het ongeluk. Naast de mensen die in de auto's zaten die het slachtoffer aanreden, zijn er ook mensen gestopt om hulp te verlenen. "We hebben deze mensen ’s nachts zoveel mogelijk op het politiebureau ontvangen om hun verhaal te horen en om hun gegevens te noteren", zegt de politiewoordvoerder. "We brengen hen in contact met Slachtofferhulp Nederland, omdat ze getuige geweest zijn van een dodelijk ongeval. Getuigen kunnen ook altijd op eigen initiatief contact leggen met slachtofferhulp."