liveblog | 26 november 2023

Auto belandt in voortuin • brand in woning

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 november 2023, 17:00 uur
zondag 26 november 2023
17:00

Auto belandt in voortuin

In Ede is zondagmiddag een auto in een voortuin beland. Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur op de Wekeromseweg.
De bestuurder kwam door nog onbekende oorzaak in de berm terecht, raakte van de weg, schampte een boom en kwam in de tuin tot stilstand. De man raakte daarbij lichtgewond.
Volgens een buurtbewoner is het al de derde keer deze week dat op die plek een ongeluk gebeurt.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © William Harthoorn/Persbureau Heitink
10:00

Scootmobiel in water

De brandweer is zondag met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan naar de Drielsedijk in Arnhem na een melding van een persoon te water.
Duikers, oppervlakteredders, een blusvoertuig en een boot kwamen ter plaatse omdat er een scootmobiel in een sloot lag bij de sportvelden.
Na een zoektocht werden geen personen aangetroffen. De scootmobiel is uit het water gehaald door de brandweer en zal later door de gemeente worden opgehaald.
De scootmobiel die in het water lag.
De scootmobiel die in het water lag. © Persbureau Heitink
08:30

Dronken vrouw bijt beveiliger

Een vrouw die onder invloed was van alcohol heeft afgelopen nacht voor overlast gezorgd bij het ziekenhuis van Harderwijk. Dat laat de politie Veluwe-West weten op Instagram. "Ze weigerde het ziekenhuis te verlaten. Ter plaatse kregen we te horen dat de vrouw de beveiliger had gebeteren."
Volgens de politie heeft de beveiliger geen aangifte gedaan. "Wij hebben de vrouw een bekeuring gegeven voor openbare dronkenschap. Mevrouw is opgehaald door de taxi en naar huis vervoerd."
08:10

Brand in woning

In een woning aan het Crocusplein in Nijmegen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brand gewoed. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer uit het zolderraam.
Voordat de brandweer goed bij de brand kon moesten eerst geparkeerde auto's worden verplaatst. Omwonenden hebben de hulpdiensten daarbij geholpen. Of er mensen gewond zijn geraakt bij de brand is nog niet bekend.
Omdat er veel mensen afkwamen op de brand, heeft de politie de omgeving afgezet met lint.
De vlammen sloegen uit het zolderraam.
De vlammen sloegen uit het zolderraam. © Persbureau Heitink
zaterdag 25 november 2023
00:30

Hennepkwekerij gevonden

De politie heeft donderdag aan de Parksesteeg in Overasselt een hennepkwekerij gevonden. De hennep was al geoogst en lag in een schuur van een vrijstaande woning.
Ook trof de politie een mes en twee andere wapens aan. Dit is samen met een hoeveelheid gedroogde hennep in beslag genomen. Het onderzoek loopt. Het is niet duidelijk of er mensen zijn aangehouden.
00:01

Drama op A1

Op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn is zaterdagavond een persoon op de snelweg aangereden door meerdere auto's. Het slachtoffer heeft het ongeluk niet overleefd.