Stedendriehoek

Persoon op A1 overleden na aanrijding met meerdere auto's

Veel auto's zijn achter de plek van het ongeluk op de A1 gestrand.
Veel auto's zijn achter de plek van het ongeluk op de A1 gestrand. © Rens Hulman
LOCHEM - Op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn is zaterdagavond een persoon op de snelweg aangereden door meerdere auto's. Het slachtoffer heeft het ongeluk niet overleefd, laat de politie weten.
Ter hoogte van de afrit Lochem was de snelweg afgesloten vanwege het ernstige ongeluk op de A1. De politie heeft direct groot onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk en daarom is de weg bijna de hele nacht dicht gebleven.
Volgens de officier van dienst van de politie liep een persoon op de snelweg ter hoogte van de Bathmen. Meerdere auto's konden het slachtoffer niet meer ontwijken, aldus de politie ter plaatse. Het slachtoffer is aan de verwondingen overleden. Het onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Opgevangen in het politiebureau

De inzittenden van de auto's die direct betrokken waren bij het ongeluk zijn allemaal naar het politiebureau gebracht om daar op te worden opgevangen.
Ander verkeer is via de afrit Lochem/Holten van de snelweg geleid. Ook mensen die vaststonden vlak achter het ongeluk zijn uiteindelijk teruggeleid naar deze afrit.

Slachtofferhulp

Tientallen automobilisten zijn achter het incident gestrand en zijn getuige geweest van de situatie op de weg. De politie heeft om die reden grootschalig ingezet op slachtofferhulp, laat de correspondent weten. De politie roept mensen op die getuige zijn geweest zich te melden als er behoefte is om te praten over dit ongeluk.