Rijk van Nijmegen

Veel personeel ziek: tbs'ers Pompestichting langer op kamer

Tbs'ers zitten noodgedwongen langer op hun kamer
Tbs'ers zitten noodgedwongen langer op hun kamer © Merlin Daleman
NIJMEGEN - Tbs'ers moeten langer op hun kamer in kliniek van de Pompestichting in Nijmegen blijven, omdat het ziekteverzuim onder het personeel erg hoog is. Dat meldt een woordvoerder van de kliniek.
"Het is moeilijk om het rooster te vullen", geeft de woordvoerder aan. Dat komt vooral door griep, corona en long covid. Het ziekteverzuim is nu ongeveer 10 procent. Landelijk gezien ligt dat tussen de 4 en 5 procent.

'Door de hele kliniek heen'

"Het probleem is niet op een specifieke afdeling, het is door de hele kliniek heen. Tbs-patiënten worden bijvoorbeeld eerder ingesloten. Het verschilt gewoon, het hangt af van de bezetting op de afdeling", legt de woordvoerder uit.
Volgens haar gaat het puur om ziekteverzuim. Er zijn geen problemen met het vullen van vacatures. "Dat is niet de oorzaak."

Nog een week of vijf

De inschatting is dat de problemen met het ziekteverzuim bij de Pompestichting nog vijf weken zullen aanhouden. "Tot het eind van het jaar, daar houden we rekening mee. Maar als er heel veel betermeldingen zijn, kunnen we eerder het rooster uitbreiden."