liveblog | 25 november 2023

Gewonde bij ongeval A12 • auto ramt bomen

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 25 november 2023, 20:00 uur
zaterdag 25 november 2023
20:00

Gewonde bij ongeval A12

Op de A12 bij Ede zijn aan het begin van de avond twee auto's op elkaar gebotst. Eén inzittende raakte daarbij gewond. Volgens een 112-correspondent ter plaatse is het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk gebeurde rond 18.40 uur net voorbij De Klomp in de richting van Ede. Een van de voertuigen eindigde in tegenovergestelde richting tegen de vangrail. De zwaar beschadigde auto moest worden afgesleept.
Vanwege het ongeval werden twee rijbanen afgesloten. De toedracht van de aanrijding is niet bekend.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © William Harthoorn/Persbureau Heitink
16:20

Ongeval meer meerdere voertuigen op A50

Op de A50 bij Schaarsbergen is een ongeluk gebeurd waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn. De weg is deels afgesloten. Dat zorgt voor een lange file.
14:00

Politie ontdekt 23 onafgesloten auto's

De politie heeft vrijdagavond 23 onafgesloten auto ontdekt in Duiven. Ook stonden er twee fietsen met de sleutel erin.
Agenten controleerden in het kader van de 'Witte Voetjes Actie' in Duiven of mensen hun eigendommen hadden afgesloten. Zo niet, dan vindt degene een 'wit voetje' in hun voertuig, schuur of brievenbus.
11:00

Slachtoffer (79) ongeluk overleden

Het slachtoffer dat vrijdagavond ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de Rivierweg tussen Lathum en Giesbeek, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat laat de politie weten. Het gaat om een 79-jarige vrouw uit Zevenaar.
10:10

Auto ramt twee bomen

Op de Zwolseweg in Heerde is vrijdagavond een bedrijfsbusje tegen twee bomen gebotst. Rond 22.00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een eenzijdig ongeluk. Door een nog onbekende oorzaak was een bedrijfsbusje tegen twee bomen gebotst.
Door de klap raakte een boom en het busje fors beschadigd. De brandweer heeft de boom moeten omzagen omdat deze op omvallen stond.
Een persoon, vermoedelijk de bestuurder, raakte bij het ongeluk gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde bestelbus zal total loss worden verklaard. De bus wordt door een berger afgesleept.
De bus raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.
De bus raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. © Luciano de Graaf
08:05

Total loss door gladheid

Op de kruising Galvanistraat met de nieuwtonstraat in Ede is zaterdagmorgen rond 6.30 uur een jongeman met zijn auto op een boom gebotst. Dat gebeurde in de bocht bij de Newtonstraat op het industrieterrein.
De autombilist is behandeld door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Volgens zijn vader was het zijn eerste auto, door het ongeluk raakte deze total loss. Het zwaar beschadigde voertuig word door een bergingsbedrijf afgesleept.
De jongeman had volgens politie niet gedronken en vloog naar eigen zeggen door een glad wegdek van de weg.
De auto raakte total loss door de botsing.
De auto raakte total loss door de botsing. © Persbureau Heitink