Gelderse Vallei / Noord-Veluwe

Meerdere ongelukken door hagelbuien en gladheid

Omstanders schoten te hulp bij het ongeluk op de A1, maar haalden wel een paar natte voeten.
Omstanders schoten te hulp bij het ongeluk op de A1, maar haalden wel een paar natte voeten. © Persbureau Heitink
VOORTHUIZEN - Plotselinge hagelbuien hebben vrijdagavond vermoedelijk voor meerdere ongelukken gezorgd. Op de A1 bij Voorthuizen raakte een vrouw met haar auto van de weg. Ook op de A28 tussen Harderwijk en Ermelo werd een bestuurder verrast, waardoor de personenauto in de sloot terechtkwam.
Vrijdagavond en in de daaropvolgende nacht was het flink onstuimig, met regen- en hagelbuien en harde wind. Daarnaast waren meerdere wegen in Gelderland vrijdagavond glad door hagel of natte sneeuw. Dat leidde eerder op de avond op de Rivierweg tussen Lathum en Giesbeek tot een ongeluk, waarbij een vrouw ernstig gewond raakte. Ook op de A348, de A12 en de A73 leidde de gladheid tot gevaarlijke situaties.

Geen gewonden

Later op de avond raakte er een automobilist, die op de A28 tussen Harderwijk en Ermelo reed, van de weg. De personenauto kwam in de sloot terecht nadat de automobiliste plotseling werd geconfronteerd met een flinke hagelbui, zo laat een videocorrespondent weten. Door de gladheid zou de bestuurster de controle over haar auto zijn verloren. De twee inzittenden van de auto raakten daarbij niet gewond.
Ook op de A1 bij Voorthuizen ging het mis. Even voor middernacht reed daar een bestuurster met haar auto in de sloot nadat ze in een flinke bui terechtkwam. Andere weggebruikers schoten direct te hulp. De bestuurster is behandeld door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De auto belandde naast de A28 in de sloot.
De auto belandde naast de A28 in de sloot. © Damian Ruitenga/NewsUnited