Liemers / Achterhoek

Vrouw ernstig gewond na ongeluk door gladheid

Bij het ongeluk in Lathum waren vrijdagavond twee auto's betrokken.
Bij het ongeluk in Lathum waren vrijdagavond twee auto's betrokken. © Persbureau Heitink
LATHUM - Op meerdere wegen in de provincie is het vrijdagavond glad geworden door hagel of natte sneeuw. De gladheid leidde op de Rivierweg tussen Lathum en Giesbeek tot een ernstig ongeluk, waarbij een vrouw zwaargewond raakte. Ook op de A348, de A12 en de A73 leidde de gladheid tot gevaarlijke situaties.
Op de Rivierweg in Lathum raakte rond 20.15 uur een auto door gladheid in de slip. De bestuurster kon een botsing met een tweede auto niet voorkomen en raakte daarbij ernstig gewond, zegt een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeluk is gegaan.

Twee gewonden

De bestuurster zou in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht. Achter het stuur van de andere auto zat een man die met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht. De vrouw is later aan haar verwondingen overleden, laat de politie zaterdagochtend weten.
Ook elders in de provincie ging het vrijdagavond mis. Zo gleed op de A348, ter hoogte van De Steeg, een auto tegen de vangrail aan door de plotseling ontstane gladheid. Op de A50 gebeurden twee ongelukken met nog onbekende toedracht, maar vermoedelijk beide door gladheid.
Rijkswaterstaat deelde in de avond beelden van de A12 en de A73, waar het extra opletten geblazen is.