Rivierengebied

Zwembad gaat acuut dicht: 'Te triest voor woorden'

Zwemmen in De Kreek is per direct niet meer mogelijk.
Zwemmen in De Kreek is per direct niet meer mogelijk. © ANP
KERKDRIEL - Zwembad De Kreek in Kerkdriel sluit per direct de deuren. De technische staat van het zwembad gaat harder achteruit dan gedacht, zo bleek tijdens een recente inspectie door een onderzoeksbureau. De gemeente Maasdriel heeft daarop de beslissing genomen het zwembad te sluiten.
Het zwembad is de laatste jaren twee keer per jaar gecontroleerd. Toen bij de meest recente controle bleek dat de achteruitgang harder ging dan gedacht, adviseerde het onderzoeksbureau dat het zwembad binnen afzienbare tijd dicht moest. De gemeente neemt dit advies over.

Uitwijken naar Andel of Tiel

Via Facebook laat de gemeente weten dat het bad per direct sluit. Uitbater Optisport heeft de gebruikers van De Kreek hiervan op de hoogte gebracht. Wie de komende tijd nog van plan was recreatief te zwemmen bij De Kreek, of zwemles te volgen of een kinderfeestje te organiseren in het bad, moet nu uitwijken naar nabijgelegen baden in Andel (Noord-Brabant) en Tiel.
Inwoners van Kerkdriel en omstreken reageren bijna zonder uitzondering teleurgesteld op de beslissing. "Daar gaat oma's zwemuurtje", treurt Cindy. "Echt te triest voor woorden", voegt Suus toe. En Liesbeth noemt het nieuws waardeloos. "Ik ben niet op de hoogte gesteld door Optisport", moppert ze. "Een paar dagen geleden heb ik een abonnement afgesloten om veel te kunnen gaan zwemmen."

'Een kutsmoes'

Andere mensen zijn ronduit boos. "Niet acceptabel", geeft Robert Jan te kennen. Theo zag het nieuws al aankomen. "Dit was te verwachten. Als je overal op tegen bent, dan krijg je dit helaas." Kay noemt het 'gewoon een kutsmoes' en Brigitte noemt het cynisch een goed idee van de gemeente. "Geen zwemles meer in Kerkdriel aan de Maas. Gemeente, doe er iets aan!", roept ze op.