Noord-Veluwe

Vrouw moet kinderen fors betalen na dood echtgenoot

Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. © Pexels
EPE - Een vrouw uit Epe die haar 75-jarige man vorig jaar urenlang liet liggen na een val, krijgt van de rechtbank vier maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk opgelegd. Ook moet de vrouw aan de vijf kinderen van haar man een schadevergoeding van 75.000 euro betalen.
In augustus 2022 trof de vrouw haar 75-jarige echtgenoot aan in een hulpeloze toestand na een val. De man lag met zijn hoofd op de stenen vloer in de gang. Zij hielp haar man niet overeind en schakelde geen hulp in. Ze legde zelfs iets over zijn gezicht, waardoor hij moeite kreeg met ademen.
Toen de vrouw uren later alarm sloeg, bleek de man al overleden. Het slachtoffer is volgens de schouwarts naar alle waarschijnlijkheid overleden als gevolg van uitputting en ademhalingsbeperking.
De vrouw verklaarde echter dat ze naast haar man op de vloer in slaap was gevallen en pas wakker werd toen hij was overleden. De rechtbank vindt dit verhaal niet geloofwaardig. De vrouw was als echtgenote moreel en wettelijk verplicht om voor haar man te zorgen en hem te helpen.