Gelderland

'Gekkenhuis' voor PostNL in Elst tijdens Black Friday

Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. © ANP
ELST - 52.000 pakketten verlaten deze vrijdag het distributiecentrum in Elst. Het fenomeen Black Friday is duidelijk te merken bij het distributiecentrum van PostNL in Elst. Het evenement beperkt zich niet alleen tot deze vrijdag, maar is al dagen aan de gang. PostNL huurt dan ook, zoals ieder jaar, tijdelijke krachten in om alles voor elkaar te boksen.
Vakbond FNV hield onlangs een enquête, waaruit bleek dat veel medewerkers van de bezorgdienst gezondheidsklachten hebben en dat er te weinig gebeurt op de werkvloer om dat tegen te gaan. "Wij passen de werkomstandigheden aan aan de druk, we zorgen dat er meer mensen zijn en dat de werkdruk bij iedereen hetzelfde is", licht depotmanager Sjon de Heuvel toe. "Maar het is gewoon heel erg druk, deze periode is het altijd een gekkenhuis."

Hulp vanuit het hoofdkantoor

Sinds een paar jaar is het de hele maand december druk bij de distributiecentra. Het lijkt dit jaar bovendien weer onverminderd druk bij de pakketdienst. "We hebben extra shifts, er zijn extra chauffeurs aangenomen met extra auto's, maar ook het hoofdkantoor komt helpen", zegt Vincent Brink-Zegers. Hij is een van de vele pakketbezorgers bij PostNL. "Het is eigenlijk de hele week wel druk, maar vandaag zijn wel de meeste pakketten en dat loopt wel door tot januari."
Eerder deze maand stopte een collega van Vincent vanwege de toenemende werkdruk met werken bij PostNL. "Ik snap het wel", reageert Vincent. "Maar je kunt rennen als een gek, zodat je om 14.00 uur klaar bent, of je doet het iets rustiger aan. Dan werk je je niet het zweet uit de naad." Vincent is blij dat er dit jaar iets wordt gedaan aan de werkdruk. "Vorig jaar was het wel anders en liepen we echt achter de feiten aan", herinnert hij zich.
Drukke maand bij PostNL in Elst