liveblog | 24 november 2023

Gladheid leidt tot ongelukken • bedrijfsongeval

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 24 november 2023, 21:51 uur
21:51

Meerdere incidenten door gladheid

Niet alleen in Lathum ging het vrijdagavond mis door gladheid op de wegen. Zo gleed op de A348, ter hoogte van De Steeg, een auto tegen de vangrail aan door de plotseling ontstane gladheid. Op de A50 gebeurden twee ongelukken met nog onbekende toedracht, maar vermoedelijk beide door gladheid. Rijkswaterstaat deelde in de avond beelden van de A12 en de A73, waar het extra opletten geblazen is.
21:49

Ongeluk door gladheid

Op de Rivierweg in Lathum is vrijdagavond rond 20.15 uur een auto door gladheid in de slip geraakt. De bestuurster kon een botsing met een tweede auto niet voorkomen en raakte daarbij ernstig gewond, zegt een 112-verslaggever die naar de plek van het ongeluk is gegaan. De bestuurster zou in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht. Achter het stuur van de andere auto zat een man die met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht.
15:25

Ernstig gewonde bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval op de Hydrograaf in Duiven is vrijdagmiddag een medewerker ernstig gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten kwamen op de melding af.
Het gebeurde in een van de bedrijfshallen. Hoe het ongeval kon gebeuren en hoe erg de verwondingen zijn, is nog niet bekend.
Ambulance en politie kwamen op de melding af.
Ambulance en politie kwamen op de melding af. © Persbureau Heitink
15:00

Auto-inbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is in een geparkeerde auto in Zelhem ingebroken. De auto stond aan de Zevenweg, tussen de Haitinkweg en de Ermelinstuk. Er is een radio-/navigatiesysteem gestolen. De politie zoekt getuigen.
Autoruit ingeslagen
Autoruit ingeslagen © Politie Bronckhorst
14:00

Lachgasflessen in onverzekerde auto

Een bestuurder van een auto is in Culemborg vanwege gladheid in de berm terechtgekomen. Daardoor kwam het voertuig vast te zitten in de modder. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de bestuurder veertien lachgasflessen in zijn auto had liggen. Ook was de auto niet verzekerd.
Lachgas is sinds dit jaar verboden, omdat het gebruik schadelijk is voor de gezondheid. De politie heeft de lachgasflessen dan ook in beslag genomen en de bestuurder is beboet.
Veertien lachgasflessen gevonden in auto
Veertien lachgasflessen gevonden in auto © Politie Gelderland-Zuid
09:25

Auto's in de voortuin na botsing

In Nijkerkerveen zijn twee personenauto's tegen elkaar gebotst. Dit gebeurde op de kruising van de Schoolstraat en de Blokhuizersteeg. Ze raakten erlkaar zo hard, dat beide in de voortuin van een boerderij zijn beland. Een van de auto's is op zijn kant terecht gekomen.
Een man (66) uit Nijkerk is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht om daar verder nagekeken te worden. Een vrouw (32) en haar zoontje (2), ook uit Nijkerk, zaten in het andere voertuig en kwamen met de schrik vrij.
Auto's in de tuin na botsing
Auto's in de tuin na botsing © Persbureau Heitink