Achterhoek

Drama na fataal ongeval: 'Morgen voelt het verdriet nog veel harder'

Op de plek van het ongeval wordt volgens buurtbewoners vaak te hard gereden.
Op de plek van het ongeval wordt volgens buurtbewoners vaak te hard gereden. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
SILVOLDE - "Ik moet mijn tranen inhouden. Hij was een lief spontaan jongetje dat goed kon voetballen", klinkt het donderdagavond in de Reeënstraat in Silvolde. Daar ging het enkele uren eerder vreselijk mis toen een 9-jarige jongen met fataal gevolg onder een auto terecht kwam. Het verdriet in de straat is bijna tastbaar.
Buurtbewoners zeggen dat het jongetje buiten aan het spelen was en toen plotseling vanachter een geparkeerd busje de weg op schoot. Al struikelend kwam hij daar in botsing met een passerende auto. De hulpdiensten spoedden zich meteen massaal naar de onheilsplek.
"Ik zag politie, ambulance en de traumahelikopter en dacht 'wat is daar aan de hand?' Toen bleek het te gaan om een vriendje van onze zoon", zegt Mehmet Saiin. Volgens de buurtbewoner overleed het jongetje ter plekke. De hulpdiensten plaatsten al snel schermen om het zicht op de plek van het ongeval weg te nemen. De politie meldde daarop inderdaad het overlijden.
Van te hard rijden was volgens de buurt geen sprake. De bestuurster van de betrokken auto, die naar verluidt zelf kinderen achterin haar voertuig had zitten, was door het drama 'helemaal van slag', zag Mehmet.

Tijd voor drempels

Desondanks staat de Reeënstraat bekend al een plek waar automobilisten flink doorrijden. Ter plekke is 30 kilometer per uur de snelheidslimiet. "Hard rijden gebeurt hier zeker. Het is al het derde incident in de straat en het is tijd dat de gemeente actie onderneemt, met drempels of zo. Kinderen steken zo over om hun bal op te halen of om een vriendje te halen."
Voor het zover is, is er verdriet in de natte straten van Silvolde. Mehmet: "We zijn verdrietig, maar ik denk dat we het morgen nog harder gaan voelen. En nog veel harder huilen."