Arnhem en omstreken / Achterhoek

Gerommel met je pc en daar gaan je centen

De politie zoekt deze pinner.
De politie zoekt deze pinner. © politie/Plaats Delict
GENDT - Nep-bankmedewerkers maken per jaar voor ongeveer 40 miljoen euro buit. En dat is het bedrag dat bekend is. De werkelijke schade ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger. Plaats Delict laat weer pinners zien die rekeningen van nietsvermoedende mensen leegtrekken.
Een ouder echtpaar in Gendt raakte enkele duizenden euro's kwijt door een jonge man die geld pinde met hun pas bij een pinautomaat. Vermoedelijk heeft hij ook het bankpasje opgehaald en op de computer van het oudere echtpaar gerommeld om bij hun bankgegevens te komen.

Cadeaubonnen

In Warnsveld sloeg een andere pinner toe. Hij kocht in de Albert Heijn voor enkele honderen euro's cadeaubonnen met de bankpassen die waren opgehaald in Zutphen.
En daar bleef het niet bij. De man haalde bij een geldautomaat duizenden euro's uit de muur. Dat deed hij met twee pasjes van hetzelfde slachtoffer.
Pinners gezocht

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Gendt: 2023398122; zaaknummer Zutphen: 2023420694.