Gelderse Vallei

Dit gebeurt met jouw gestolen e-bike

De politie zoekt deze fietsendief.
De politie zoekt deze fietsendief. © Politie - Plaats Delict
BARNEVELD - Fietsendieven in onze regio komen soms uit de buurt, maar maken vaak deel uit van rondtrekkende bendes die jouw e-bike willen.
Ze gaan als volgt te werk: een lid van de bende steelt een e-bike, fietst daarmee weg en stalt die vervolgens ergens in de omgeving. Andere bendeleden doen dit ook, totdat ze genoeg fietsen hebben gestolen.
Vervolgens komt er een busje aan en worden de fietsen ingeladen. De fietsen worden afgeleverd bij bijvoorbeeld een loods, krijgen daar een nieuw framenummer - wat ook wel omkatten wordt genoemd - en de laadpapieren worden vervalst.

Naar het buitenland

Als dit allemaal achter de rug is, kan de chauffeur met een valse laadbrief en een grote lading e-bikes naar het buitenland. Daar worden de fietsen verkocht.
Beelden in Plaats Delict komen uit Barneveld. Bij scholengemeenschap De Meerwaarde steelt een man een Gazelle Paris, een damesmodel. De fiets heeft een winkelwaarde van 2000 euro. De man vertrekt op deze fiets in de richting van woonwijk Veller.
Anderhalf uur later duikt de dief weer op. Bij dezelfde school steelt hij nu een herenmodel van de Gazelle Paris.
Fietsendief bij school

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023459641.