liveblog | 23 november 2023

Flat ontruimd • zwaar vuurwerk in huis

Actueel 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 23 november 2023, 19:32 uur
19:32

Flat ontruimd

In Bennekom is een appartementencomplex aan de Bakkerstraat ontruimd vanwege rook. De brandweer reageerde aanvankelijk op een melding over een brandlucht.
Na de ontruiming bekijkt de brandweer nu waar de rook vandaan komt. Een hoogwerker controleert het gebouw aan de buitenzijde. Er staan ongeveer 15 mensen op straat. Het is onduidelijk wanneer zij weer naar binnen kunnen.
Dit complex in Bennekom is ontruimd.
Dit complex in Bennekom is ontruimd. © Persbureau Heitink
19:13

Vuurwerk in woning

In Aalten vond de politie een partij zwaar illegaal vuurwerk in een woning, waaronder zware knallers als cobra's en shells. Een tipgever zette de politie op het spoor.
19:07

Brand in container

Bij een bedrijf in Apeldoorn vloog donderdagavond een grote bouwcontainer in brand. Dat veroorzaakte vooral veel rook.
Voorbijgangers merkten de brand rond 18.30 uur op en waarschuwden de brandweer. Die rukte met spoed uit omdat de vlammen leken over te slaan naar een naastgelegen loods.
De container lag vol met bouwafval en hout, maar toch kon de brandweer de boel bijtijds klussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
In de container lag afval.
In de container lag afval. © Luciano de Graaf
18:50

Politie zoekt winkeldieven

De Politie West Betuwe heeft via sociale media een foto verspreid van drie mannen die ze zoeken vanwege winkeldiefstal. Wie meer weet, mag zich bij de politie melden.
18:20

Jongen overleden bij aanrijding

Een aanrijding in Silvolde heeft donderdagmiddag het leven gekost aan een jongen van 9 jaar oud. Het kind kwam onder een auto terecht.
07:20

Auto slaat over kop

Een automobilist is van de weg geraakt en over de kop tot stilstand gekomen voor een bedrijfspand in Duiven. Woensdagavond laat nam de bestuurder een bocht, waarna diegene de macht over het stuur verloor, dat meldt een 112-correspondent ter plaatse. De politie evenals de ambulance werden opgeroepen.
De twee inzittenden werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De auto raakte wel total loss en is geborgen door een bergingsbedrijf.
De auto die over de kop ging.
De auto die over de kop ging. © Persbureau Heitink