Arnhem en omstreken

Expositie over nazikunst in Museum Arnhem loopt storm

Tentoonstellingszaal ‘Kunst in het derde rijk’ in Museum Arnhem.
Tentoonstellingszaal ‘Kunst in het derde rijk’ in Museum Arnhem. © Rolf Hensel
ARNHEM - De tentoonstelling 'Kunst in het derde rijk' in Museum Arnhem heeft in de eerste week meer dan drieduizend bezoekers getrokken.
Het museum krijgt positieve reacties op de tentoonstelling, zegt een woordvoerster. "Het is belangrijk om kennis te nemen van deze beladen periode in de (kunst)geschiedenis, daarom zijn we blij te merken dat mensen zich willen verdiepen en zich laten informeren."
Het museum werkt met tijdsloten. Die zijn er om de bezoekersstroom te reguleren, zegt het museum. "Op die manier wordt het niet te druk in de museumzalen."

Eerder nazidesign in Den Bosch

Museum Arnhem is niet het eerste museum dat zich waagt aan een tentoonstelling met werk uit nazi-Duitsland. Design van het Derde Rijk trok in 2019 en 2020 meer dan 131.000 belangstellenden, drie keer meer dan het Design Museum in Den Bosch gewend was.
Het Bossche museum wijst op een groot verschil tussen beide tentoonstellingen: "Wij richtten ons op design van en uit nazi-Duitsland, terwijl men in Arnhem nu de kunst toont."
Kunst in het derde rijk in Museum Arnhem is tot en met 24 maart te zien. Het museum vindt het te vroeg nu al iets te zeggen over een eventuele verlenging.