Arnhem en omstreken

Gemeente Arnhem wint Beste Bermbokaal

Ter illustratie
Ter illustratie © Pixabay
ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft dinsdag de Beste Bermlokaal 2023 gewonnen. De Aanmoedigingsprijs ging naar de gemeente Bronckhorst.
Bloeiende bermen en groenstroken zijn onmisbaar voor (wilde) bijen, vlinders en veel andere dieren. Door bermen gefaseerd te maaien, kunnen kruiden langer bloeien. De gemeente Arnhem heeft zich volgens de jury hiervoor op buitengewone wijze ingezet en is daarom de terechte winnaar.
De prijzen, een houten bermbokaal en een duurzaam bijenhotel, werden uitgereikt door gedeputeerde Harold Zoet van de provincie Gelderland aan de twee Gelderse gemeenten. De gemeente Bronckhorst heeft de Aanmoedigingsprijs ontvangen omdat deze gemeente ambitie toont om haar bermen 80 procent ecologisch te beheren.

Ook bij-vriendelijkste gemeente

De winnaar, de gemeente Arnhem, past al meer dan dertig jaar ecologisch beheer toe. Volgens de jury: "De grasvelden worden voor de helft beheerd als kruidenrijk gras en worden een tot drie keer per jaar gemaaid. Ze worden gemonitord op biodiversiteit. Arnhem gebruikt al 25 jaar geen chemische bestrijdingsmiddelen meer."
Arnhem werd vorig jaar door Nederland Zoemt al uitgeroepen tot bij-vriendelijkste gemeente van Nederland.