Achterhoek

Schapen redden ijsbaan in Vorden

De schapen door het centrum van Vorden.
De schapen door het centrum van Vorden. © Harrie Jansen
VORDEN - De ijsbaan in Vorden is drassig en kan dus niet gemaaid worden. Daarom worden 350 schapen van schaapskudde de Belhamel in Warnsveld ingezet om het gras kort genoeg te krijgen.
"We hebben ze gisteren gebracht en ze moeten morgen alweer terug. We hadden gehoopt donderdag, maar het is zo nat en zo modderig, dat ze dan het gras de grond inlopen", vervolgt schaapsherder Harrie Jansen woensdag. "Modderige grond maakt niet uit voor de ijsbaan, het gaat om de hoogte van het gras. Het gras mag niet boven de baan uitkomen."

Blije gezichten

"Dit zijn de leuke dingen die we graag doen. Het is wel anderhalf uur heen en anderhalf uur terug lopen. Maar het maakt heel veel goed als je de reacties op social media ziet en de blije gezichten onderweg. We hebben ook een mooie route door het dorp gekozen", vertelt de herder.
"Als we de tijd hebben, kunnen we dit doen. We hebben nu geen betaalde opdrachten, want dan zou dit niet kunnen. Maar we willen kijken of we hier een jaarlijks evenement van kunnen maken", kijkt de herder vooruit.