Achterhoek

Dit wil je horen! Hendrik Jan Bökkers covert Pearl Jam

Hendrik Jan Bökkers groeide op met Normaal en Pearl Jam.
Hendrik Jan Bökkers groeide op met Normaal en Pearl Jam. © Omroep Gelderland
RUURLO - Hendrik Jan Bökkers verkoopt zalen uit en speelt festivals plat met zijn band Bökkers. De liedjes worden in het Sallands gezonden. Maar hij kan ook heel goed in het Engels zingen.
Bökkers woont in een boerderij in Ruurlo. En krijgt het Omroep Gelderland-programma De Troubadours op bezoek. Hij vertelt over zijn eigen muzieksmaak en covert Black van Pearl Jam.
Bekijk de beelden:
Hendrik Jan Bökkers covert Pearl Jam
Muziek was altijd al in zijn leven. "We hadden thuis een piano. Als klein jochie zat ik daar al achter, terwijl ik er nog helemaal niet bij kon. Toen ik een jaar of 10 was kreeg ik een oude gitaar." En daar speelde hij veel op. "Na school speelde ik beneden piano, daarna gitaar op mijn kamer en daarna op zolder samen met mijn broer die een drumstel had."

Normaal op school

In zijn schoolperiode werd er alleen maar Normaal gedraaid. "Dat was het enige wat er toen toe deed. Ik ben opgegroeid in Heino en daar luisterde iedereen Normaal." In zijn pubertijd begon hij artiesten zoals Nirvana en Pearl Jam te waarderen.
Zijn band Bökkers begon in 2010 als coverband van de Achterhoekse groep Normaal onder de naam Bökkers Dut Normaal. De band heeft een eigen repertoire ontwikkeld met nummers in het Sallands, een variant van het Nedersaksisch